11 души са задържани при протестите в неделя

Последна промяна на 19 ноември 2018 в 07:13 1240 0

11 души са задържани при протестите в неделя

11 души са задържани по време на протестите в страната в неделя. МВР съобщава, че са съставени 58 акта за установени административни нарушения, 38 фиша и 55 протокола. 

В София са задържани общо четирима души. Освен мъжът, шофирал демонстративно на пл. „Княз Александър I“, който ще бъде предаден на прокуратурата за хулиганска проява, са отведени още трима непълнолетни и един пълнолетен, които били засечени да носят забранени предмети. След снемане на обяснения и предупреждение, те са освободени и предадени на родителите си.

На протеста в Благоевград са съставени протоколи, след като са опитали за блокират пътното платно на пътя Е-79.

В Монтана за различни нарушения на шофьори са съставени 5 фиша и 13 акта по Закона за движение по пътищата.

Актове за установени административни нарушения са съставени на 3-ма протестиращи в Плевен, в полицейското управление е отведен един.

В рамките на организираното автошествие в Силистра за установени различни нарушения са съставени общо 5 акта , както и три протокола.

При извършени проверки на територията на Хасковска област са били установени 5-ма без документи за самоличност, двама от които непълнолетни. Те са били отведени в РУ-Свиленград за установяване на самоличността им и са им съставени съответните актове по Закона за българските документи за самоличност. На водачите на три автомобила са съставени актове за нарушения по ЗДвП, след като протестиращите са паркирали автомобилите си на кръстовище, с което са затруднявали движението на транзитно преминаващи превозни средства. Установени са и други участници, извършили същото нарушение, на които също предстои съставяне на актове по ЗДвП.

В рамките на протестните действия на територията на ОДМВР-Ямбол са съставени 28 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР, 6 акта за нарушения по ЗДвП и ЗБДС и ЗМВР, както и 26 глоби с фиш по ЗДвП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !