Бъчварова за Сидеров: За да бъде задържан, трябва да извърши тежко престъпление

Последна промяна на 26 октомври 2015 в 08:17 5121 10

Бъчварова за Сидеров: За да бъде задържан, трябва да извърши тежко престъпление

За да бъде задържан Волен Сидеров, законът казва, че той трябва да е извършил тежко престъпление. Това е към момента равносметката от снощния екшън с лидера на "Атака" в НАТФИЗ

Пред Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова обясни, че снощното поведение на Сидеров не предполага подобна квалификация. "За да бъде задържан, трябва да извърши тежко престъпление, а, за да бъдат защитени българските граждани, вчера бяха ангажирани голям брой служители - поне стотина полицаи, може и по-малко. Това е значителен брой, в същото време имахме грижа по охрана на избирателните секции. Но това беше начинът да не допускаме ситуацията да ескалира повече", обясни вътрешният министър. 

Сидеров е бил откаран, за да даде показания, а по-късно с линейка е отведен в "Пирогов", за да му бъде оказана помощ и да бъдат освидетелствани нараняванията му.  

Ако той откаже проба за алкохол и наркотици, никой не може на сила да му вземе, каза Бъчварова. По думите ѝ Сидеров вероятно е отказал да бъде тестван за употреба на наркотици. 

"Така е разписано в закона и, оказа се, че никой не може да контролира действията на г-н Сидеров. Законът трябва да бъде променен от депутатите, които се ползват от имунитет", каза Бъчварова. Тя лично се ангажира да внесе законови промени. 

Има яснота кой е нанесъл удари на Волен Сидеров. "Той вчера е бил разпитан и мога да кажа, че той не е полицай и не е бил полицай. В момента няма да разкрия повече от самоличността му, защото все пак и той трябва да бъде сигурен за себе си", каза вътрешният министър. "Бях на мястото и мога да кажа, че той просто избухна и нанесе ударите, а нашите сужители предпазваха г-н Сидеров, защото имаше много други хора, които искаха да направят същото. Не мисля, че имаше подставени лица в тази бързоразвиваща се ситуация", коментира още Бъчварова. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.10 2015 в 23:44

То пази Боже и да вземе да убие някого след 24 часа ще го пуснете и медал за храброст ще му дадете.. Българио...Българио...

26.10 2015 в 15:27

Думи, много думи и малко дела. Добре, че гражданинът Попов снощи направи каквото трябва.

26.10 2015 в 11:46

Разпасаното руско мекере носеше пистолет и в НС, всички помним това! Напълно е възможно и снощи, както и при предишният му взлом в НАТФИЗ, да е бил въоръжен с огнестрелно оръжие. По думите на Бъчварова излиза, че едва ли не трябва да убие някого, за да може да му се повдигне обвинение, но тази сутрин едно момче от НАТФИЗ зададе напълно резонният въпрос: Защо след като Сидеров има имунитет, полицията не арестува охраната му от дебеловрати мъжаги, които нямат такъв??????????????????

26.10 2015 в 11:14

Дори на напуканата си надгробна плоча не бих написал "патриот", но:

- да подстрекаваш омраза сред стадото
- да пропагандираш и манипулираш събитията в своя полза
- да си народен представител и въпреки това да имаш собствен телевизионен канал, който е върха на беззаконието и лъжата
- да се правиш на голям родолюбец, въпреки, че работиш изцяло за интересите на чужда държава, което те прави ДЪРЖАВЕН ИЗМЕННИК

Та това не са ли достатъчно тежки престъпления? Щото може да не съм юрист, ама тежко престъпление не значи задължително кръв и карантии навсякъде.

26.10 2015 в 10:11

Вината не е в МВР, а в министерството на здравеопазването, проблемът вече е медицински.

26.10 2015 в 10:03

За съжаление, Парламентът е окупиран от Мафия, която крои законите според собствените си интереси и няма току така да се откаже от почти пълния си имунитет.
Защо е така ли? Защото няма никакъв граждански натиск върху народните представители.
ДЕМОКРАЦИЯ е като електорат да бъдеш активен, да поставяш цели, да изискваш и да оценяваш онези които си изпратил да те представляват.
Уви, преобладават все още робските душици, а и географското ни положение предполага да сме тип, който е склонен да вярва на бащици вместо да знае сам какво да иска.

Ако инициираме дискусия за частичното ограничаване на имунитета не само на народните представители, но и на главния прокурор, и от това произлязат реални действия в тази посока, това ще е успешна крачка по пътя на съзряване на гражданското общество.

Христо Иванов трябва да вземе отново думата за втори опит.

26.10 2015 в 09:39

Значи докато някои мърди в парламента се наканят да променят закона (Сидеров прави подобни глупости от години), вече палячото ще отнася по някой друг тупаник. Другия път никой да не вика полиция, полицаите за нищо не стават с тия смотани закони. Най-добре палячото да се респектира от обикновени граждани, явно само така може да се действа срещу него след като полицията е безпомощна срещу един клоун.

26.10 2015 в 09:28

Какво МВР сте щом от години не можете да озаптите един платен лумпен и наркоманите около него?!

26.10 2015 в 09:26

А това, че извади нож не е ли тежко престъпление? Или трябваше да намушка някого и тогава да помислим дали да му свалим имунитета на това дребно чудовище?

26.10 2015 в 08:36

После да не се чудите, като излезем пак по улиците, какво се случва. Управляващите и ние живеем в абсолютно различни светове. Единият от двата определено е сбъркан.