Иззвъня телефонът на един от затрупаните работници

Последна промяна на 09 април 2015 в 16:47 6693 2

Снимка БГНЕС

Телефонът на един от работниците, затрупани при срутването на хотел „Вероника“ край Варна, е започнал да звъни и багерите са спрели работа, съобщи БГНЕС.

Телефонът е на Манол Манолов и се предполага, че е стоял в джоба му.

Екипите са започнали да звънят на телефона и на друг от работниците, за когото се предполага, че е сред руините на хотела – Тодор Димитров, за да се ориентират къде може да са затрупаните.

По-рано днес екипите достигнаха до асансьорната шахта, но тя се оказа празна. До асансьора се е намирало помещение, което е било подобно на ресторант. Спасителите се надяват там да бъдат намерени затрупаните работници. За да се стигне до помещението обаче, екипите ще трябва да махнат 9-те плочи на хотела, които са се срутили една върху друга.

Няма никаква надежда работниците да са оцелели, категоричен е директорът на служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Варна Купен Пашов.

Хотел „Вероника“ в курортния комплекс „Слънчев ден“ се срути вчера, при което загина един мъж, а други трима бяха затрупани. Според един от работниците преди срутването на сградата в нея са работили между 15 и 20 души, но всички са се разбягали, затова броят на затрупаните работници може да се окаже и по-голям.

От Инспекцията по труда във Варна обясниха, че и четиримата работници, наети от фирмата-подизпълнител са били без трудови договори. А за хотела е имало документи за реконструкция, не за разрушаване. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2015 в 17:27

Трябваше да минат почти 24 часа, че да се сети някой да прозвъни телефоните?
Бог да ни е на помощ с такива съобразителни спасители и институции...

09.04 2015 в 17:24

Поредната изцепка на СТРОИТЕЛНАТА МАФИЯ в България за пореден път дава човешки жертви!
Аз не знам какво трябва да се направи най-сетне, за да бъде изринат този корумпиран до мозъка на костите си самоназначил се псевдо-елит, генереран от куфарчетата с кеш на Луканов, и заменен от нормални предприемачи които се занимават с бизнес, а не с мафия.
Цацаратурата издиша и няма да обвини никого. Ще е пак прословутият "неизвестен извършител" - има вина, няма виновни. Имало хотел - паднал, имало хора - загинали, лека им пръст и да живей България, ние пак ще строим!? Галфони!!! За това срутване трябва да има осъдени с ефективни присъди от поне 10 години, макар че и те няма да върнат загиналите!