Мъж загина в трафопост в София

Последна промяна на 07 април 2015 в 13:31 2064 3

Архив

Мъж загина при "нерегламентирано нахлуване" в трафопост на ЧЕЗ вчера в столичния квартал „Младост“, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Проверка е установила, че мъжът е предизвикал късо съединение в съоръжението, в резултат на което се е разразил пожар.

Без електрозахранване за около час са останали около 2000 клиенти на компанията. Екип на ЧЕЗ е констатирал кражбата на метални ограждения и решетки, както и наличието на личен багаж на жертвата.

При извършения оглед е установено, че всички брави и врати на съоръжението са в изправност, а влизането е осъществено чрез разрушение на тухлената стена и отваряне на вратата отвътре.

„Имаме ангажимент да проверяваме всички 17 хиляди трафопоста на територията, обслужвана от компанията, веднъж на 6 месеца и стриктно го спазваме. Съоръжението е било в изрядно състояние. Апелираме гражданите да проявяват будно гражданско съзнание и да подават сигнали при забелязани нередности и проникване в наши трафопостове. Необходими са и по-строги наказателни мерки. Само преди 4 дни друг мъж загина при опит за кражба на проводници на ЧЕЗ в района на село Гуцал, Самоков“, каза Васил Василев, ръководител направление „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2015 в 17:53

Еми, да не краде циганина бе! Да работи като нормалните хора. Тъкмо един крадлив мангал по-малко. Нека другите да се постреснат малко. Току виж спрели да крадат. Ще стане много смешно ако тръгнат да съдят сега държавата, че по жиците текло ток и мангала не можел да ги открадне на спокойствие, че даже се споминал без време и оставил 17 изродчета от махалата без баща. Ха,ха.

07.04 2015 в 14:55

Пфуу този коренен жител на северна америка е оставил 2000 човека без ток...

07.04 2015 в 14:32

и този ли е циганин ?
А??