Общинарите във Варна отказаха да дарят заплата си на бедстващите

Последна промяна на 24 юни 2014 в 12:28 2930 9

На фона на масираната доброволческа подкрепа за бедстващите жители в североизточните райони на страната – чрез работна сила и финансови средства, общинарите във Варна се отметнаха от обещанията си за подпомагане на съгражданите си. На извънредна сесия на Общинския съвет в морската столица те трябваше да гласуват да дарят по едно свое месечно възнаграждение за нуждите на бедстващите от района. Това обаче не се случи, съобщава bTV.

Вместо това, общинските съветници промениха тази точка в дневния ред - гласуваха всеки да дари лични средства на пострадалите в какъвто размер прецени. Мотивът - някои представители на местната администрация вече били дали много повече за засегнатите от потопа варненци.

„Това, което го бяхме публикували, наистина беше първоначалният вид на предложението - една месечна заплата да бъде дарена на бедстващите. Но в процеса на изясняване на ситуацията много от нашите колеги съветници бяха извършили такива дарения на лични средства и много от тях дариха и повече от една месечна заплата. Затова и тяхното предложение придоби вида да бъде изписано „Даряват лични средства”, в смисъл - да не бъдат ограничавани до една месечна заплата, защото пак ви казвам има и писма, които постъпиха при мен, много наши колеги даряват на бедстващите много повече от една месечна заплата”, обясни пред bTV Иван Луков - председател на Общински съвет-Варна.

Общинарите одобриха още създаването на работна група със седемчленен състав, която трябва да установи причините за бедствието. Експертите ще бъдат ангажирани и с набелязването на конкретни мерки за превенция на бъдещи подобни трагедии.

Разходите по погребенията на 12-те жертви са поети от общинска фирма „Обреди”, стана ясно още на заседанието. Осигуряват се и безплатни медицински прегледи във всички общински здравни заведения на пострадалите от „Аспарухово” в рамките на месец – до 19 юли.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2014 в 00:21

По-манипулативно заглавие не успяхте ли да измислите?
Същите говеда сте като медиите на пеевски. Язък ви за фасона.

24.06 2014 в 19:49

Варненци са много калпава стока! как само се изложиха миналата година: поведоха протестите, викаха "оставка!", правителството падна, после падна и техния еодал, дето 15 години си го преизбираха! и когато дойде денят да си изберат нов кмет, отидоха само 30% да гласуват. Да сте чували нещо по-тъпо? - Хем недоволни, хем не отиват да си изкажат мнението. Сега да свикват - за следващите 15 години си избраха този олигарх!

24.06 2014 в 15:27

Ех,Варна,Варна,тъпаци сте това варналии,не стига,че общинарите не са си свършили работата ами им се свиди и една заплата.Къде го оня кретен който се засегна когато написах,че варненци са си виновни защото не могат да накарат избранниците си да работят.Свалете ги тия смрадове.

24.06 2014 в 14:11

Джаки (яки), ако си от общинарите - сори, ама си се окакахте съвсем сами, никой не ви е виновен. Но по-добре сега пестете парите, че ще ви трябват адвокати за длъжностни престъпления (или поне в една по-справедлива вселена).

24.06 2014 в 14:03

Да ги ожалиш тези кърлежи. Тая заплата я вземат единствено за работа по личните си интереси - да си разпределят поръчките на собствените фирми, местата за търговия из града, както и събирането на рекетьорски такси.А къде са им кукловодите от ТАМ-ТАРИРИ-РАМ? В дълбокия тил, в обоза?

24.06 2014 в 13:32

БРАВО офнюз!! Великолепен материал...перфектно журналистическо отразяване на сензацията. Евалата изкарахте си заплатата!!

Дано усещате иронията....глупаци

24.06 2014 в 13:25

Тези кърлежи само гледат как да ограбят града. Нищо не ги интересува освен собствения им келепир! Не случайно цяла Варна се вдигна с призиви за оставките им миналата зима, но те така и не ги подадоха - наглеци безкрайни!

24.06 2014 в 13:19

Не може да ги виниш! Човек ако даде цялата заплата, с какво ще се храни, облича, данъци, такси? Всеки ако даде по някой лев ще помогне. Който плюе би ли дал всичките си пари? Едва ли? Виновни за дъжда са: астрални същества, в облаците; някои хора предизвикващи климатични хаарп гадории. Говори се, че някои поръчали от молдовански институт климатичнопроменящи вещества.... Може и да е истина. Щом руснаци, китайци, американо и куп други правят такива, може някой да е изпуснал контрола или нарочно? Но за дървосечащата мафия и неправилно застрояване са виновни местни длъжностни лица.

24.06 2014 в 12:53

Ето! Това сме ние! Освен за собствения си задник не мислим за нищо друго. Големи сме на обещания и празни на дела!