Отровиха бременно куче на "Очи на четири лапи" в "Редута" в София

Последна промяна на 27 април 2015 в 17:00 12473 59

Отровената Айра

Бременно куче от развъдната програма на "Очи на четири лапи" е било отровено с бързодействаща отрова в столичния квартал "Редута", съобщиха пред OFFNews от самата фондация.

Зверството било извършано в парка на квартала - във и около него била разпръсната отрова, като дозата е била изчислена така, че да причини смъртта на едно 30-килограмово куче за около 10 минути.

Починалото животно се е казвало Айра и е било бременно с 8 кученца, които е трябвало да бъдат обучени, за да се превърнат във водачи на незрящи хора, разказа Ели Коджабашева от "Очи на четири лапи".

Тя обясни, че според аутопсията Айра със сигурност е била убита с отрова.

Убитото куче е било едно от трите, които фондацията е определила за подходящи да раждат малки, които да бъдат обучавани за кучета-водачи. Тези женски били търсени много дълго време, едната дори била купена от чужбина. Сега фондацията остава само с две майки, които да раждат бъдещите кучета-водачи.

"Ако оставим емоцията, нека го погледнем така. Това са 8 кучета-водачи по-малко и една кучка от развъдната програма, която всяка година би могла да ражда поне по веднъж, което са 8-9 бебета. Тя беше млада, можеше да ражда още поне 5 години. Това са 40 кучета-водачи", обясни Коджабашева.

"В никакъв случай не говорим просто за едно куче, това е един много гаден момент", сподели тя.

"Доколкото знам, това не е единственият случай в района, но понеже тя не е обикновен домашен любимец, нещата се пораздуха. Пратили сме проба за изследване, за да се види точно с какво е била отровена, а след това ще си подадем необходимите сигнали", допълни 

От "Очи на четири лапи" апелират стопаните на кучета да внимават много и да избягват района около парка в "Редута".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2015 в 12:29

тебе трябва да те отровят с такава и да те оставят на жълтите павета, че да може да те подритваме докато умираш.

02.07 2015 в 12:24

Трябва кучетата да се тровят с бавно действащи отрови като ореланин, паракват и т.н. увреждащи органите след дни и дори седмици с последваща мъчителна смърт най-често от полиорганна недостатъчност.

07.05 2015 в 16:33

До ххх, човече ти наистина ли ги мислиш тези работи, които пишеш? Извинявай, че те нарекох човек всъщност! Надявам се, че наистина има кой да гледа и да съди и ако е вярно, трябва дъщеря ти да умре от левкемия, сина ти от рак на белия дроб, а ти да доживееш 100-летие! Наистина ти го пожелавам!

29.04 2015 в 15:44

Ако общината се грижеше да няма глутници в града, нямаше и да се стига до идиотска "самопомощ" като разхвърляна отрова в парка. Уви, след двадесет години безхаберия "европейската столица" е като селце от Дивия запад, а "гражданите" са се обърнали на каубои, защитаващи се от набезите на койотите я с пушка, я с отрова...

29.04 2015 в 15:38

Колко ли трябва да си смачкан та да си го изкарваш на улични кучета, изобщо на кучета. Това значи ,че в човешката йерархия си тъп сритан пумияр. Аман от форумни бойци. Не знам ,но благородството е качество на силния човек, а нещастника хвърля отрова по нощите да го не бият и трепе наред в чата. Разпозна ли се нещастник.

29.04 2015 в 10:02

-10 можеш да отстреляш на лоената си майка ташаците

29.04 2015 в 09:54

xxx, ти за домашен ли се взимаш? Дали да не вземем и теб да те отстреляме, ако те видим да се разхождаш в парка?

28.04 2015 в 22:27

Когато е куче е зверство, но когато се осеменяват изкуствено крави/прасета и им се взимат бебетата за да бъдат убити е напълно нормално

Лицемери сте и нищо повече, не се правете че ви пука по някакъв начин за кучето

28.04 2015 в 21:05

Choki да, да - точно ей така се държеше сополанкото 20 годишен келеш когато се засякохме "случайно" в един шуменски асансьор. Можеш да разпиташ в кучкарските среди, той дълго време хленчи по фейсбуците - като бито псе :)))

28.04 2015 в 17:34

Нито знаеш с кого говориш, нито знаеш за какво говориш, "моето момче". Късмет имаш, че си отворко само по форуми. И това го знам със сигурност, защото в нашата груба реалност до сега да те бяха сложили на тръбички ;)