Роми нападнаха екип на Нова телевизия в Самоков (обновена)

Последна промяна на 06 октомври 2015 в 14:25 12226 6

Надя Ганчева/архив

Екип на Нова телевизия беше нападнат в ромската махала в Самоков, съобщават от медията. 

Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, по прякор Пиже. Той беше човекът, заснет от „Разследване”, как организира частното енерго в ромската махала в Самоков.

Преди екипът ни въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там Трайчо Василев, синът му и още десетки роми нападнаха екипа ни.

Репортерката беше блъскана, операторът получи няколко удара с юмрук в лицето, шофьорът е със спукана скула и охлузвания.

Камерата и колата на Нова са счупени.

Шофьорът Валентин Иванов

„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев изрита техниката и оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие екипът ни не е пострадал сериозно, защото се е изнесъл бързо от ромската махала”, разказа Надя Ганчева.

Полицията започна разследване, образувано е досъдебно производство.

21:01 Петима са арестуваните след нападението над журналистите от Нова.

Петима от участниците в побоя над екип на Нова телевизия в Самоков вече са в ареста, съобщи ст. ком. Мариета Иванова - директор на Областната дирекция на полицията в София-област.

Сред задържаните е синът на главния „герой" в историята - кандидатът за общински съветник от ДПС Трайчо Василев-Пиже. Владимир Антонов беше един от хората, проявили най-голяма агресия спрямо репортера Надя Ганчева, оператора Михаил Кръстев и шофьора Валентин Иванов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2015 в 18:24

Циганите явно много са се ядосали че са ги разкрили и са ги давали по ТВ. На всички трябва да им е ясно защо няма държава Цигания, защото циганите са първобитна паплач, която краде и като им го кажеш налитат на бой. Колкото и онзи професор от цигански произход Йън Ханкок да се мъчи да ги прекръсти на роми те пак са си същите крадливи цигани и не това не е обида а истината.

06.10 2015 в 15:30

Е, ама какво се пените 'бе?!:)
Чудя ви се на акъла?!
Защо вярвате, че след като цар Киро, два пъти е помилван от Президенството с укази, на Български Президенти, че тези хора ще спазват законите на България и няма да посягат на всичко, което им обърква интересите?!
Та те повечето, циг@ни вече официално приемат исляма и се чудим защо ни замирисва на кръв със зеле?!
Чудни хора сте вие, всичко се радикализира, Турция сее бежанци и предизвиква войни, а вие се чудите защо циганите не зачитат законите на Р.България или защо са станали незабелязано: турски цигани - вие да не си мислите, че беше случаен Възродителният процес на влашкия циг@нин от Правец, който изгони най-умните и образовани турци в администрацията на Турция и остави само онези, които терористи, като Доган и филолози, могат да яхат, докато ЦК на БКП, ДС, ВКР и ДКМС си изперат паричките и ви набият в лапите на Ердоган, като на преден план излезнат атакисти, вмро-йци, прости пожарникари-милиционери, готови да ви яхат до последния бейски вилает, докато ви предлагат спасение на ...душите?!!!:)
Четете малоумници, четете на кого ви предадоха българските двойни агенти - родоотстъпници:
"Турски дипломат е предупреден, че ще бъде изгонен от България, ако продължи да пропагандира за автономия на райони със смесено население в страната ни, пише Фрогнюз. Дипломатът говорил също как Османската империя щяла да възстанови старите граници, които включват и големи части от нашата страна.

От най-високо място в държавата ни турският дипломатически представител бил предупреден, че няма да търпим подобно поведение, което провокира добрите отношения между София и Анкара.

България е особено чувствителна към подобни действия, особено в ситуация, когато от територията на Турция към нас напират хиляди бежанци, някои от които крайни ислямисти.

"Скоро ще има турски вилает в България. Кърджалийско може да поиска автономия и това ще е свободната воля на хората, които живеят там. Майка Турция ще подкрепи тези хора, защото това повелява законодателството, както и правата на човека. Аллах е над всички". Това са част от уверенията, които се разпространяват в някои райони със смесено население в България.

Проповедници на подобни теории давали пример с вилаети като Бингьол, Биледжик и Гюмюшхане, които по територия и население били подобни на Кърджали. Службите ни имали сигнали, че в Разградско, Шуменско и Търговищко също пълзи подобна пропаганда.

По Конституция всяка дейност срещу цялостта на държавата е престъпление. Обещанието на турският дипломат било, че: "Майка Турция няма да изостави своите чеда и ще ги подкрепи при поставяне на въпроса за автономия".

Нахалството на турския дипломат е факт. Както е факт, че той изпълнява политика, изповядвана от управляващата партия в Турция. Всъщност, действията на дипломата, със завидна биография, са добър пример за немалко наши служители в мисиите зад граница, особено там, където има компактно българско население, уверяват от изданието.

Турският дипломат е предупреден недвусмислено, че никой няма да търпи подобни действия в суверенна държава. Уведомен е и премиерът на Турция Ахмет Давутоглу. Той обещал да разследва случая. Заявил също, че не бива дипломати да превишават правата си и да "поставят динена кора" на добрите отношения между двете държави.

За професионалистите от бранша няма никакво съмнение, че турският дипломат не е действал в България на своя глава. Ако беше така, Анкара вече щеше да го е изтеглила и изпратила с "мисия" в най-опасните райони на Сирия или Ирак. Има такива примери, припомнят от интернет-изданието.

Припомняме, на 23 март 2013 г. турският вестник „Миллиет" публикува карта на „Нова Турция". Авторите на картата бяха включили в Турция и части от България, Кипър, северните райони на Сирия, северната част на Ирак и Гърция, както и райони на Азербайджан и Грузия. В материала на вестника се говори за създаването на нова мощна държава в границите на бившата Османска империя.

Тогава от турското издание са коментирали, че след сензационния отказ от въоръжена борба на лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан, ръцете на Анкара буквално са развързани.

Основният рекламиран обект в пропагандните обиколки на дипломата е Кърджали. Областта би могла да се превърне в автономна без особени усилия. И това не е теория на конспирацията, а възможен вариант:

Кърджалийски вилает. Население 149 661 души. Съставен от 7 каази и 470 общини, организирани в пет санджака - Кърджали, Момчилград (Мастанли), Крумовград (Кошу кавак), Ардино (Егри дере и Хаджи кьой) и Джебел. Това е напълно възможно след провеждане на референдум, в който населението от региона да заяви своята воля за автономия.

По закон право да гласуват на местен референдум и на общо събрание на населението имат гражданите на Република България с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на страната към деня на насрочване на референдума. (Регистрацията не е никакъв проблем - доказано е.)

Решението, прието с местен референдум, не подлежи на последващо одобрение или отхвърляне от общинския съвет, твърдят от интернет-сайта.

В цялата област при преброяването през 2011 г. за турци се заявяват 66,15 %, българите са 30,22 %, не се определят - 2,01% и цигани - 0,99 %. Познайте какъв ще е резултатът. Засега примерът е хипотетичен, но намеренията ги има, твърдят от интернет-изданието.

Според тях, премиерът Давутоглу на 18 юли 2015 г. в пламенна реч пред членове на неговата ислямистка Партия на справедливостта и развитието е заявил: „Ще възстановим реда и справедливостта на Османската империя. С Божията воля ще върнем реда и справедливостта на османците в днешния и утрешния ден". А присъстващите скандирали: „Ходжа Ахмед, отведи ни в османските времена"."

06.10 2015 в 15:28

Да ти пикая и на държавата! Всяко ромско гето трябва да бъде оградено от триметрови стени, с контролно пропускателни пунктове, и охранявано от жандармерия. Крайно време е при всеки такъв случай да пращат танкове, защото войната отдавна е започнала. Да видим, ако вземе една тумба от 100 циганина влезе в някое рпу, и пребие наред милиционерите вътре, как ще реагира властта!

06.10 2015 в 15:18

Само Диков и Волгин могат да бъдат приети с разбиране, ако не в маалата то в Пирогов сто на сто.

06.10 2015 в 14:52

Не се влиза така в гето - има си начини... Българските журналисти са аматьори. Влизат за час/два снимат 5 голи деца в калта, някое и друго мръсно цигане и после наслагват яко хейт на материала. Не оправдавам побоя, но разбирам пределно ясно, как и защо се е случил.

06.10 2015 в 14:50

Ако беше щатската полиция ,а не БГ милиция,щяха да си почупат палките от тия нагли мангали,това рано или късно ще предизвика обществена нетърпимост и милицията няма да ги опази тия талибани.