Роми нападнаха втори екип на Нова телевизия, този път в Ямбол

Последна промяна на 06 октомври 2015 в 20:02 8433 8

Снимка Нова телевизия

Роми са нападнали още един екип на Нова телевизия, този път в Ямбол.

Нападението е станало този следобед.

Репортерът Елена Чопакова и операторът Петър Димов от предаването „Ничия земя“ били нападнати, докато снимали репортаж на мястото на блок 20 в Ямбол.

Жители на гетото започнали да блъскат журналистите.

Те веднага подали сигнал в полицията и служителите на МВР се отзовали бързо на сигнала.

Двамата журналисти не са пострадали.

По-рано днес екип на Нова телевизия беше нападнат и в Самоков.

Роми нападнаха журналистката Надя Ганчева, оператора Михаил Кръстев и шофьора Валентин Иванов, които са били в Самоков за интервю с кандидата за общински съветник от ДПС Трайчо Василев-Пиже. Той беше човекът, заснет от „Разследване”, как организира частното енерго в ромската махала в Самоков.

Преди екипът въобще да има възможност да снима и да обясни за какво е там Трайчо Василев, синът му и още десетки роми са нападнали журналистите.

Репортерката е блъскана, операторът е получил няколко удара с юмрук в лицето, а шофьорът е със спукана скула и охлузвания. Камерата им е била счупена, щети има и по колата, с която са се придвижвали журналистите.

От ДПС се разграничиха от действията на Пиже и поискаха от него да напусне листата, ако се докаже, че е виновен.

Малко след това главният прокурор Сотир Цацаров поиска ЦИК да отнеме имунитета на Трайчо Василев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2015 в 11:12

Мунчо къде изчезна, някой да го е виждал?
Мунчо, драги, няма ли да си защитиш братята?

07.10 2015 в 10:26

Аз пък искам да се изразя полит-коректно, в духа на толерантността и евро-атлантическите демократични ценности и да пожелая на всички продажни журналя:
„Роми и бежанци да ви уважават и да изразяват традиционните си културни ценности- върху вас и върху вашите семейства всеки ден, а вие да им отвръщате с евроатлантическа, европейска толерантност и съчувствие.“

07.10 2015 в 10:02

При положение, че България е на 106 място по свобода на словото - това изцяло благодарение на продажните ни журналисти - абсолютно одобрявам същите да бъдат бити с повод и без повод от всеки, който намери за добре!

07.10 2015 в 04:10

Пада ви се.трябвало е да ви пребият.това е електората на БОЙКО мутрата и ДОГАН и се смятат за недосегаеми.циганите и на тези избори ще назначат гнидите от ГЕРБ .да ви избият мангалите защото сте продажници.

07.10 2015 в 02:55

Ванката: От одеве мисля и не мога да се сетя за поне една причина Турция да иска втори Кюрдистан на север плюс един изключително разлютен съсед, пак на север при положение че всичко може да си върви мирно и тихо и чисто икономически да ни правят алтави,щото наште политици и майка си биха продали за алтъни.

Освен тва,колкото и да са гламави наште,все ше се сетат че по-добре е в Европа отколкото и на майка си гъза в Туркия...

06.10 2015 в 23:09

пребий мангал, посади дърво- направи добро!


ФАНката 820... работата с референдумите не е толкоз проста...

хахахахахахахахахаха

06.10 2015 в 20:27

Трябва ли мангасарите да убият някой? Не е без значение, това че гласуват за ДпС!

06.10 2015 в 20:15

Е, ама какво се пените 'бе?!:)
Чудя ви се на акъла?!
Защо вярвате, че след като цар Киро, два пъти е помилван от Президенството с укази, на Български Президенти, че тези хора ще спазват законите на България и няма да посягат на всичко, което им обърква интересите?!
Та те повечето, циг@ни вече официално приемат исляма и се чудим защо ни замирисва на кръв със зеле?!
Чудни хора сте вие, всичко се радикализира, Турция сее бежанци и предизвиква войни, а вие се чудите защо циганите не зачитат законите на Р.България или защо са станали незабелязано: турски цигани - вие да не си мислите, че беше случаен Възродителният процес на влашкия циг@нин от Правец, който изгони най-умните и образовани турци в администрацията на Турция и остави само онези, които терористи, като Доган и филолози, могат да яхат, докато ЦК на БКП, ДС, ВКР и ДКМС си изперат паричките и ви набият в лапите на Ердоган, като на преден план излезнат атакисти, вмро-йци, прости пожарникари-милиционери, готови да ви яхат до последния бейски вилает, докато ви предлагат спасение на ...душите?!!!:)
Четете малоумници, четете на кого ви предадоха българските двойни агенти - родоотстъпници:
"Турски дипломат е предупреден, че ще бъде изгонен от България, ако продължи да пропагандира за автономия на райони със смесено население в страната ни, пише Фрогнюз. Дипломатът говорил също как Османската империя щяла да възстанови старите граници, които включват и големи части от нашата страна.

От най-високо място в държавата ни турският дипломатически представител бил предупреден, че няма да търпим подобно поведение, което провокира добрите отношения между София и Анкара.

България е особено чувствителна към подобни действия, особено в ситуация, когато от територията на Турция към нас напират хиляди бежанци, някои от които крайни ислямисти.

"Скоро ще има турски вилает в България. Кърджалийско може да поиска автономия и това ще е свободната воля на хората, които живеят там. Майка Турция ще подкрепи тези хора, защото това повелява законодателството, както и правата на човека. Аллах е над всички". Това са част от уверенията, които се разпространяват в някои райони със смесено население в България.

Проповедници на подобни теории давали пример с вилаети като Бингьол, Биледжик и Гюмюшхане, които по територия и население били подобни на Кърджали. Службите ни имали сигнали, че в Разградско, Шуменско и Търговищко също пълзи подобна пропаганда.

По Конституция всяка дейност срещу цялостта на държавата е престъпление. Обещанието на турският дипломат било, че: "Майка Турция няма да изостави своите чеда и ще ги подкрепи при поставяне на въпроса за автономия".

Нахалството на турския дипломат е факт. Както е факт, че той изпълнява политика, изповядвана от управляващата партия в Турция. Всъщност, действията на дипломата, със завидна биография, са добър пример за немалко наши служители в мисиите зад граница, особено там, където има компактно българско население, уверяват от изданието.

Турският дипломат е предупреден недвусмислено, че никой няма да търпи подобни действия в суверенна държава. Уведомен е и премиерът на Турция Ахмет Давутоглу. Той обещал да разследва случая. Заявил също, че не бива дипломати да превишават правата си и да "поставят динена кора" на добрите отношения между двете държави.

За професионалистите от бранша няма никакво съмнение, че турският дипломат не е действал в България на своя глава. Ако беше така, Анкара вече щеше да го е изтеглила и изпратила с "мисия" в най-опасните райони на Сирия или Ирак. Има такива примери, припомнят от интернет-изданието.

Припомняме, на 23 март 2013 г. турският вестник „Миллиет" публикува карта на „Нова Турция". Авторите на картата бяха включили в Турция и части от България, Кипър, северните райони на Сирия, северната част на Ирак и Гърция, както и райони на Азербайджан и Грузия. В материала на вестника се говори за създаването на нова мощна държава в границите на бившата Османска империя.

Тогава от турското издание са коментирали, че след сензационния отказ от въоръжена борба на лидера на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан, ръцете на Анкара буквално са развързани.

Основният рекламиран обект в пропагандните обиколки на дипломата е Кърджали. Областта би могла да се превърне в автономна без особени усилия. И това не е теория на конспирацията, а възможен вариант:

Кърджалийски вилает. Население 149 661 души. Съставен от 7 каази и 470 общини, организирани в пет санджака - Кърджали, Момчилград (Мастанли), Крумовград (Кошу кавак), Ардино (Егри дере и Хаджи кьой) и Джебел. Това е напълно възможно след провеждане на референдум, в който населението от региона да заяви своята воля за автономия.

По закон право да гласуват на местен референдум и на общо събрание на населението имат гражданите на Република България с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на страната към деня на насрочване на референдума. (Регистрацията не е никакъв проблем - доказано е.)

Решението, прието с местен референдум, не подлежи на последващо одобрение или отхвърляне от общинския съвет, твърдят от интернет-сайта.

В цялата област при преброяването през 2011 г. за турци се заявяват 66,15 %, българите са 30,22 %, не се определят - 2,01% и цигани - 0,99 %. Познайте какъв ще е резултатът. Засега примерът е хипотетичен, но намеренията ги има, твърдят от интернет-изданието.

Според тях, премиерът Давутоглу на 18 юли 2015 г. в пламенна реч пред членове на неговата ислямистка Партия на справедливостта и развитието е заявил: „Ще възстановим реда и справедливостта на Османската империя. С Божията воля ще върнем реда и справедливостта на османците в днешния и утрешния ден". А присъстващите скандирали: „Ходжа Ахмед, отведи ни в османските времена"."