Семейството на загиналото край Маказа бебе: Местан не спря на "Стоп"

Последна промяна на 25 април 2019 в 09:17 13572 3

Семейството от Кърджали, чието бебе почина в катастрофата с участие на лидера на ПП ДОСТ Лютви Местан, твърди, че политикът не е спрял на знак "Стоп", излизайки на път с предимство.

„Аз го видях. Не спря на стопа и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило дни по-късно, споделя майката Емине Ахмед пред Нова телевизия.

„Първо от колата излезе синът ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала”, споделя бащата на бебето - Юсеин Ахмед.

„Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата”, коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед. Той добави, че Местан не е оказал помощ на семейството на мястото на инцидента. „Стоеше като паметник!”, каза Тефик Ахмед.

„Разбира се, че виновен е г-н Местан. Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, категоричен е шофьорът на другия автомобил Юсеин Ахмед.

Към момента разследващите не са съобщили заключението си за причините за инцидента. Никой не е обявил и кой с каква скорост се е движил и дали някой от участниците в произшествието е бил в нарушение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2825

3

zuljin

25.04 2019 в 21:03

Пътя с предимство не разрешава превоз на бебе без столче, както и скорости над 60 или 90... Това ви е убило бебето. Научете се да спазвате правилника преди да търсите възмездие!
Местан не вярвам да лежи, защото ако бебето беше в столче, което е задължително - нямаше да е мъртво.
Виновен е за отнемане на предимство и причиняване на ПТП... Наказанието за това не включва затвор.

1504

2

bltmv

25.04 2019 в 18:49

А тоз господин някой попита ли го бебето било ли е в столче?

5216

1

поп Дръвчо

25.04 2019 в 09:53

Фани единия, удари другия.

Единият лети ниско със скорост двойно на разрешената и горница и разчита на някакво митично предимство при положение че няма как някой да го види навреме. За бебешкото столче въобще не отваряме дума.

Другият кара като господар на всички земни кълбета и от пътя без предимство завива като шлеп през всички ленти. После по навик си седи вътре, нищо че тоя път няма охрана и шофьор които да се занимават с дреболиите на пътуването.