Шеф на напоителни системи блудствал със служителки

Последна промяна на 23 октомври 2012 в 12:33 2396 5

Ангел Даскалов
Ангел Даскалов

Управителят на "Напоителни системи" в Пазарджик Ангел Даскалов е обвинен за блудствени действия и опит за изнасилване на служителки в дружеството. 

Сигналът срещу него бил подаден в полицията в Пазарджик от една от потърпевшите служителки. След започване на разследването, още три момичета са се престрашили и са дали показания.

Периодът на извършените действия е от 2010 година насам.

По неофициална информация разследването разполага и с видеозапис. Според Ангел Даскалов твърденията на подчинените му са абсолютна лъжа. Той е потвърдил, че е имал близки отношения с част от жалбоподателките, но до насилие и блудствени действия не се е стигало.

Ангел Даскалов заема поста директор на "Напоителни системи" от три години. Разследващите смятат, че потърпевшите служителки от неговите действия са повече, но останалите отказват публично да обявят, че са били обект на сексуално насилие и блудствени действия.

Очаква се Даскалов да бъде отстранен от длъжност до приключването на досъдебното производство. Срещу него са повдигнати две обвинения - за блудство и за опит за изнасилване. Взета е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2012 в 16:51

Всичко друго освен вагинален полов акт е блудстване. Наказанията за блудстване са по-малки от тези за изнасилване. Парадоксалното е, че ако някой изнасили някоя жена анално рискува по-малко отколкото ако я изнасили вагинално, въпреки причиненото по-голямо страдание! Въобще законите са доста странни....

23.10 2012 в 16:20

Според тълковния речник - Разврат, поквара; полово извращение. Не знам дали като юридически термин не се употребява само за действия с деца и непълнолетни, трябва да проверя.

23.10 2012 в 15:31

а какво значи "блудстване"?

23.10 2012 в 13:16

Лошото е че не може човек да знае от новината, това истинско оплакване ли е, или активно мероприятие. Щото и двете се случват.

23.10 2012 в 12:47

В ареста при някой с подпухнал чеп...