Убиха 7 животни в Природонаучния музей в Пловдив, откраднаха и рибката Немо

Последна промяна на 13 ноември 2015 в 14:33 7007 8

Снимка БГНЕС

Неизвестни вандали са убили 5 сепии и 2 октопода в Природонаучния музей в Пловдив, съобщава "Дарик".

Инцидентът е станал вчера, като лицата са блъскали с голяма сила по стъклата на аквариума и заради това голяма част от обитателите се стресирали, а 7 от тях са починали.

Отделно са откраднати и една изключително рядка и трудна за намиране коралова риба, и друга, която е любима на децата - Немо.

От ръководството на музея са изключително потресени и възмутени от вандалския акт, който се случва по-малко от седмица след официалното отваряне на музея.

Директорът е уведомил ръководството на община Пловдив и ще иска допълнителна охрана, тъй като камерите в музея все още не са инсталирани.

В следващите няколко месеца аквариумът ще бъде затворен за посетители, тъй като е в изключително лошо състояние след посегателството и обитателите му са много стресирани и спокойствието за известно време е много важно за тяхното оцеляване.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2015 в 01:03

Не знам кой от вас се занимава с морски аквариуми, но да, там живинките умират от стрес. Особено пък важи за сепии и октоподи, но и риби (Дори във физическия свят е супер податлива на болести, а в рифовите аквариуми е почти неизбежно да имаш неизвестни обитатели, понеже се ползват камъни от океана с все живота по тях, отделно - самите риби се ловят и идват с какво ли не).

Тъпанарска работа.

13.11 2015 в 17:38

Най-вероятно извършителите са деца на изроди.

13.11 2015 в 16:43

Браво,

Досега не съм виждал аквариум на изложение, по който посетителите да не могат да блъскат. Според теб как трябва да е проектиран - ограден с електрифицирана бодлива тел ли?

Иначе и аз съм учуден, че всичко е останало незабелязано (ако трябва да се вярва на статията). Или пък е било забелязано, но забелязалите го са прерпочели да се обърнат на другата страна... Дано да е първото!

13.11 2015 в 16:27

Лоботомирана нация.

13.11 2015 в 16:25

Мале, мале, какво блъскане, какво чудо е било щом безгръбначни умрели от стрес, а къде са били гръбначните служители през това време и кои специалисти са проектирали и изградили толкова неподходящо съоръжение, най-малко са виновни тези, които са блъскали, ако това е вярно.

13.11 2015 в 16:17

Изроди! Дано някой им поблйска главите, та да се стресират и те.

А за камерите... жалко, че не е имало. Навремето разни пишман-свободолюбци пискаха срещу поставянето на камери на обществени места. Споменаваха Оруел, разни свободи (криворазбрани, разбира се) и вдигаха вой до небесата. Слава Богу, позатихнаха. Интересно е какво ли биха казали за тоя случай.

13.11 2015 в 15:40

Не изроди, а обикновени средностатистически българи!

13.11 2015 в 15:01

Изроди...