Те се сражаваха за Родината

Последна промяна на 23 май 2014 в 14:55 5549 1

За съжаление в следната история няма нищо героично - напротив - тя илюстрира точно обратното. Някой може да каже - какво от това, какво толкова е станало - но то всичко е такова - от малкото до голямото. И за това - ето ви кокошкарското, пък да си правим изводите за натам...

За незапознатите - по празниците 1-6 май 2014 г., едни багерчета и камазчета, влизат в частен терен, намиращ се зад плажа Корал, със знанието на кметицата на с. Лозенец и от там изкопават и извозват някакви си 2500 м3 земя (около 250 курса с камаз), с която се прави обратен насип в частен терен в с. Лозенец. Цената на един кубик земя варира от 20-50 лева в момента, според зависи. Т.е. това са някакви си 50 000 лева, за няколко дни, на които не се плаща данък, не се отчитат, а направо се крадат пред очите на всички. Освен НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО, това е и КРАЖБА, в особено големи размери.

Знаете историята - идва телевизията, след това полицията, след това общината... за да се стигне дотам, че се обаждат на кметицата и тя казва, че това се прави, защото мястото се чисти и заравнява (може би им трябва басейн с олимпийски размери, защото отнетото е толкоз голямо...), забележете, от неизвестен частен имот.

Сдружението "Да запазим Корал" изпраща веднага сигнал на 10.05.2014 по email и писмен, с входящ номер БС-1394-06-059 до ДНСК в София, полицията би трябвало сама да се е самосезирала, още повече, че при проверката са записани лични данни на свидетели и са взети показания, както е и заснето и излъчено по bTV във всички новинарски емисии.

От ДНСК в София, след седмица, на 16.05.2014 г., препращат сигнала до РДНСК в Бургас и кмета на община Царево, за да направят проверка на място и да установят нарушенията. Също така РДНСК, ако решат, че "строителството" е ниска категория, РДНСК-Бургас ще го препратят към общинския строителен контрол на община Царево (във връзка с промените в ЗУТ от есента на 2012 год.), тогава така са нагласили удобно нещата в закона.

Явно предстоящата "проверка" веднага стана достояние на извършителите и те прилежно своевременно закопаха и изравниха целия изкоп с тежки верижни багери... дори пред очите на един настоящ евродепутат.

Сега проверката ще установи, нормално, че няма никакво нарушение, а всички по веригата ще бъдат удостоени с медал за храброст за борбата им срещу държавата. От "изпълнителя", през кметицата, полицията, кмета и нагоре ми омръзна да ги пиша.

Разберете го - може да построите и да направите каквото и когато поискате, да унищожите каквото решите като природна даденост, да откраднете от държавата самата й земя - никой няма нито да ви каже нещо, нито да ви се противопостави. Това прави самата държава и самите държавни институции в добре смазан механизъм.

ТЕ СЕ СРАЖАВАХА "ЗА" РОДИНАТА

--------------

Авторът е бивш концесионер на плажа Корал. Заради борбата му срещу опитите за састрояване на плажа, той бе глобен с 30 000 лв. от МРРБ. Атанас Русев предпочете да си плати глобата, да изостави бизнеса си, но да продължи да защитава Корал от опитите за застрояване.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.05 2014 в 13:24

Чувствам се отвратен за пореден път от вастите!