150 експерти съветват учениците за професия

Последна промяна на 22 април 2012 в 17:20 759 1

Сергей Игнатов. Снимка БГНЕС
Сергей Игнатов. Снимка БГНЕС

150 експерти ще помагат на учениците от 1 до 12 клас да изберат бъдещата си професия, съобщиха от ведомството на Сергей Игнатов. Това ще става по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“. Той се съфинансира от Европейския социален фонд и оперативна прoграма „Развитие на човешките ресурси“.  Общият размер на безвъзмездната помощ е в 10 млн. лв.

Експертите ще работят в 28 регионални центъра за кариерно ориентиране. Те ще са разположени във всеки областен град. Системата за професионално ориентиране на младежите ще включва и изграждането на Национален портал за кариерно ориентиране на учениците. Той ще предоставя информация за институциите в средното и висшето образование. На него ще има и психологически тестове за самодиагностика на интереси, нагласи и мотиви за избор на образование и професия.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2012 в 18:16

Поредната корупционна схема в българското образование. Господин министър Сергей Игнатов нима не знае, че професионалното ориентиране се извършва от класните ръководители, от учителите по технически и хуманитарни дисциплини. Тук целта на упражнението е налапване на 10 млн. лв. Кой ще ги налапа? Пардон! Кой ще ги присвои?