600 проекта по "Регионално развитие" пред прекратяване

Последна промяна на 15 октомври 2012 в 17:07 699 0

Снимка: БГНЕС

600 са проектите по оперативна програма "Регионално развитие", които са рискови и може да бъдат прекратени, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Основните проблеми са закъснения при провеждането на тръжните процедури и при изпълнението на проектите, чието разплащане  трябва да се случи в рамките на 2-3 години след договарянето им. 

Сред най-рисковите проекти са тези за общинските болници, обяви Павлова. Предоставени са 140 млн. лева за ремонт на болници и за доставка на ново модерно оборудване. Договорите са одобрени още миналата година, но от 31 кандидатствали общини само една е провела търг.

В началото на ноември министерството на регионалното развитие ще започне срещи с общините, които имат проекти по програма "Регионално развитие".

Според Павлова изпълнението на програма "Регионално развитие" върви добре - от предвидените 3 млрд. лв. по програмата досега е усвоен 1 млрд. лв. и догодина ще бъде усвоен още 1 млрд. лв.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Симеон Дянков обвиниха общините, че не са активни в усвояването на евросредства.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !