Aнглия реже безплатния лекар и дом за емигрантите ни

Последна промяна на 24 март 2013 в 10:24 2511 9

Дейвид Камерън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Дейвид Камерън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

От догодина новите българските емигранти във Великобритания може да загубят правото си на безплатен личен лекар и общински жилища.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще използва речта си на 25 март, за да обяви, че правителството трябва да предприеме нови твърди мерки, тъй като страната се е превърнала „лесна плячка” за имигрантите по време на управлението на лейбъристите, съобщава британският вестник „Дейли телеграф”. "Дейли мейл" разкрива, че мерките включват плащане при посещение при личен лекар и забрана за получаване на общинско жилище до 5 години след установяването във Великобритания.

Речта ще даде отговор на дългоочаквания отговор на въпроса как и дали Великобритания ще се опита да спре вълната от български и румънски имигранти. Опасенията на Острова са, че след отпадането на ограниченията за работя и пребиваване в страната през 2014 г., лавина от нови имигранти ще потърсят нов дом в Обединеното кралство.

По време на изявлението  премиерът ще обещае да сложи край на сегашната ситуация, при която чужденците се възползват от социалната система, без да влагат нищо в нея, разкриват медиите. По този повод се очаква Камерън да заяви, че „културата за получаване на нещо за нищо” е недопустима.

Новият твърд подход, който ще се понрави на дясното крило на партията на премиера, идва след поражението на консерваторите на изборите в Ийстли, където торите бяха победени от либералдемократите и от Британската партия за независимост (ЮКИП), а имиграцията се очерта като най-горещата тема за гласоподавателите.

Премиерът възнамерява да въведе законите по двата въпроса в следващите няколко месеца въпреки вероятността за силна опозиция от страна на лейбъристите.

Имигрантите ще бъдат оставени на края на опашката за социални жилища, пише и вестник „Сън”. Премиерът Дейвид Камерън възнамерява да внесе законови промени, за да осигури предимство на семействата, които живеят в страната от години. Сред предвидените мерки е затягането на правилата за достъп до здравеопазването, социалните помощи, правната помощ и други услуги, поддържани с парите на данъкоплатците, добавя изданието.

Според новите правила при отпускането на общинско жилище кандидатите ще трябва да преминат тестове за пребиваване. Само тези, които са живели в дадената община за период от 2 до 5 години, ще бъдат включени в листата на чакащите.

 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2013 в 07:54

България трябва да въведе сама ограничения за студентите и младите хора , които отивар да робуват по фермите им за жълти стотинки , и да видим после кой будала ще прилъжат !!! После сигурно и по пощата ше почнат да ни канят :)

24.03 2013 в 18:51

Има си правила на ес-и за достъпът на лекар-това което мислят англичаните -нема да стане

24.03 2013 в 18:36

Предложенията са смислени. Нека се поощряват хората, които наистина искат да работят за себе си и за обществото, а не да "получават нещо за нищо". Ама като ще режат привилегиите, да вземат да ни освободят и от данъци, а? =)

24.03 2013 в 13:48

Никъде не се казва, че е само за българи и румънци.

"По време на изявлението премиерът ще обещае да сложи край на сегашната ситуация, при която ЧУЖДЕНЦИТЕ се възползват от социалната система, без да влагат нищо в нея"

24.03 2013 в 13:42

По време на пребиваването ми на Острова не можах да видя и един български емигрант с безплатен лекар и безплатно жилище. Това е привилегия само за поданиците на нейно величестово от близките нам страни като Индия и Пакистан. От това си "право" те се ползват почти неограничено и истинските англичани отдавна са изпищяли от тях, но по-удобната мишена са румънските и български цигани, които едва ли ще се задържат там дълго време. Причината е една-времето не е "циганско". По-топлите дестинации за тях са Испания, Португалия и Франция, а вече и Германия.

24.03 2013 в 13:17

Въпросът е принципен. Това е явна дискиминация и унижение! За българи и румънци - не за унгарци, поляци и пр. - да.

24.03 2013 в 12:46

Усетиха се, сега ще останат наистина работещите и качествени българи в Англия..
А тарикатите и ромите ще се върнат или ще отидат да изсмучат, като кърлеж, друга страна

24.03 2013 в 12:29

Хайде стига глупости. Безплатен лекар и общинско жилище веднага - такъв комунизъм няма никъде в европа. Поредното социалистическо безумие си заминава. Даже във Виена, където социалисти управляват 3 мандата, за общинско жилище трябва да имаш поне 2 години постоянно местожителство тук - чак тогава изобщо може да подадеш документи, а безплатен лекар получаваш след като си се осигурявал минимум 3 месеца.

24.03 2013 в 10:58

Европа ни тласка в една лоша посока. Да не съжаляват накрая, но каруцата вече да се е преобърнала. Членството ни в ЕС не е безусловно.