Арестуваният депутат гушнал сто бона

Последна промяна на 18 юли 2012 в 11:17 1453 5

Подкуп. Снимка: Архив БГНЕС
Подкуп. Снимка: Архив БГНЕС

Депутатът Димитър Аврамов е получил общо около 100 хиляди лева, за да окаже влияние върху длъжностни лица от държавната администрация в Монтана.

От МВР съобщиха, че част от парите са открити в дома на депутата. Той е спипан от полицаите в момента на получаването на сума от 50 хил. лв., като заедно с него са задържани и други двама мъже с полицейска мярка 24 часа.

Според разследващите парите са дадени на депутата от ГЕРБ, за да бъде решен спор за земеделска земя, като неговата задача била да окаже натиск на чиновници от Областна дирекция "Земеделие". Въпросните земи подлежали на земеделски субсидии.

Операцията по наблюдението е продължила малко повече от седмица.

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство по чл. 304б от НК – търговия с влияние, за което е предвидено наказание до 6 години затвор или глоба от 5 хил. лв. 

По-рано днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ излезе с решение, с което иска Димитър Аврамов да подаде оставка като народен представител в 41-то Народно събрание. Комисията освобождава Димитър Аврамов от всички заемани длъжности в ПП ГЕРБ и прекратява членството му в партията.

„Очаквам, че той сам ще подаде искане за сваляне на имунитета му. Ако това не бъде направено, ще бъде внесено предложение да бъде свален имунитетът. Нямаше как да бъде изслушан от Изпълнителната комисия, тъй като той беше задържан в поделение на МВР. Фактът на задържане е достатъчен, за да потвърди у нас аморалните му действия”, каза пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ е член на Изпълнителната комисия на партията Румен Иванов. 

„Информацията е нова за нас. Не може органите на реда и прокуратурата да оповестяват предварително по кого и какво работят, така че е абсолютно нормално за нас това да бъде ново и изненадващо, съответно и абсолютно неприемливо”, посочи още той. 

Румен Иванов подчерта, че не вижда връзка между ареста на Аврамов и доклада на ЕК. Още повече, че докладът вече ще излезе днес и това няма как да бъде вписано в него, допълни той. 

Председателстващият пленарното заседание Анастас Анастасов обяви, че главният прокурор Борис Велчев е уведомил председателя на парламента Цецка Цачева за случая със задържания депутат от ПГ на ГЕРБ Димитър Аврамов.

Такова чудо не ми се е случвало и дано не се случи на други хора. Това заяви в Монтана собственикът на изнудваната от депутата Димитър Аврамов фирма, цитиран от Дарик радио. Народният представител е поискал 100 000 лева и 3000 декара от земята в село Стубел. Първите 50 000 лева са били занесени в дома на Аврамов от служител на фирмата по време на специализираната акция на ГДБОП и ДАНС.

В началото на юли две арендаторски фирми се сбиха за реколтата от блок с рапица в местността Жидовица, в землището на село Стубел. Единият от земевладелците още тогава подаде сигнал до Министъра на земеделието и горите и директора на Националната служба "Земеделие" за нарушения от директорката на областна служба "Земеделие" в Монтана при разпределението на земята в Стубел.

Министър Мирослав Найденов тогава коментира случая като "балкански нрави". По същото време ощетеният арендатор подаде сигнал и пред ДАНС.

Парите, които е поискал депутатът Димитър Аврамов, са били необходими за осигуряване на политически чадър над изнудваната фирма, за да няма проблеми с областната служба и с кмета на селото при разпределянето на земята.
Според собственика на фирмата директорката на областна служба "Земеделие" е укрила доброволната делба за землище Стубел, в която участва и фирма "Игал", свързана с народния представител Димитър Аврамов. Целта била да се присвоят европейски субсидии в размер на 40 000 лева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.07 2012 в 10:40

ВСИЧКИ ЧИНОВНИЦИ КРАДАТ ЯКО....,НО КОЙТО СЕ ИЗДЪНИ ВЕЧЕ НЕ Е ОТ НАШАТА ПАРТИЯ......

18.07 2012 в 12:40

Не, не е опашката на гущера. Това е дъвка за раята. Докато отминат скандалите около "Сесил", "Съдия Тодорова", "Цвинокио" и убийствения мониторингов доклад на ЕК за съд-ебната ни система. Бойкаса де'Банкя също се е потопил някъде по стар живковски обичай съобразно сакралното "снишаване, снишаване..."
Като отмине бурята, Бойкаса де'Банкя ще се изправи като един Цезар на първите страници на всичките му слугински газети, ел.медии и телевизии, а раята по стар римски обичай ще го приветства с "Аве Бойкаса, отиващите/оставащите на смърт в твоята държава те поздравяват".

18.07 2012 в 12:21

Това сега, опашката на гущера ли е?

18.07 2012 в 12:01

Горният коментар важи само за по-нис/з/шите представители на Партията-кърмилница. Лидерите обикновенно и по дефолт са чисти, безгрешни и недосегаеми. Както казва нашичкият Людовик XIV с потурките и цървулките: Патрията - това съм аз.
*
България след 100 години. Равно тракийско поле с надгробни могили. Учителка обяснява на ученици, дошли на организирано посещение:
-Тук, ученици, са погребани нашите първи ръководители. В първата могила е погребан нашият Вожд и лидер на Партията Бойко Борисов.
Онличникът на класа оглежда всички табелки по могилите и пита:
-Другарко, а къде е могилата на др. Цветан Цветанов?
Учителката се сопва:
-Не си внимавал! Другарят Цв.Цв. има даже 6 /шест/, но са на името на тъщата му!

18.07 2012 в 11:50

Така беше едно време и в БКП. Някоя овластена комуняга като се осере, веднага го изключват от Партията-кърмилница. Чевръсти партайгеносета произнасят клетвени слова по адрес на осралия се, а Партията - цялата в бяло. Народеца честит и доволен... и ослепен от тази снежно бяла чистота. Ослепен и заслепен до безумие.