"Атака" с нова идея: Без пари за партиите, глоби за "непослушни депутати"

Последна промяна на 31 юли 2013 в 16:20 919 9

"Атака", Снимка: БГНЕС

Отпадане на партийните субсидии и депутатите да не получават заплата, ако са отсъствали по неуважителни причини от три поредни или общо пет заседания месечно.

Такива предложения внесоха в деловодството на парламента националистите от партия "Атака".  Според хората на Сидеров чрез тези промени парламентът има шанс да покаже, че работи за благото на хората.

Това е второто предложение на "Атака", касаещо партийните субсидии. През юни националистите внесоха изменения, които биха отнели парите на партиите извън парламента. Предложенията станаха известни като поправката "Валери Симеонов". Те обаче бяха отхвърлени от правната комисия още на първо четене.

Сега от "Атака" настояват да отпаднат парите за всички партии.

"Според АТАКА е неоснователно на фона на състоянието на мизерстващите пенсионери, ниските доходи и ширещата се безработица, политическите партии да получават огромни суми за своята дейност", пишат в аргументацията си от "Атака". Те са изчислили, че ако се спрат партийните субсидии, държавата ще спести 47 млн. лева, които биха могли да отидат за подобряване качеството на живот на българите.

Не е ясно какво в икономическата и социална обстановка на страната се е променило, за да предложат от "Атака" спиране на субсидиите за всички партии, а не както допреди месец - само за формациите извън парламента.

Хората на Волен Сидеров настояват още в правилника за работата на НС да се предвидят мерки срещу депутатите, които не идват редовоно на работа. Националистите предлагат депутати, които не са се явили на три поредни или общо пет заседания в месеца, да не получават заплата.

"Парите, които ще спестят на бюджета само от ПГ на ГЕРБ, при отсъствието им от заседания, са около 200 000 лв. месечно", изчисляват от "Атака".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2013 в 19:00

(@Wattie)

31.07 2013 в 19:00

Мафията да му мисли. Мен ме вълнува кого хранят моите данъци.

31.07 2013 в 18:48

За какво са му субсидии на Волен, след като мафията го храни?

31.07 2013 в 17:51

На мен ми е все тая дали е популизъм, ако законът мине в тоя си вид -- т.е. Повече Никакви Субсидии.

Независимо дали материалът в НС е стока или не, когато правят правилните движения, е редно да бъдат поощрявани, когато се насерат -- да бъдат бити по тиквите, и така.

31.07 2013 в 17:39

А досега какво чакаше? 2 месеца правителството се крепеше на неговата партия и можеше да прокара каквото си иска.

31.07 2013 в 17:34

Дребното човече взе парите, но сега трябва да трупа дивиденти за предстоящите избори. Кинти има, сега трябва да се наблегне на популизма, че го беше занемарил напоследък, ама все пак трябваше да води и Деничка на морето, иначе сам щеше да изведе блокираните депутати. Сам....с масичката де.

31.07 2013 в 17:13

Не ми е ясно защо се дървите по тоя повод -- и празните кратуни могат да раждат смислени идеи, на случаен принцип.

В момента, ако си гласувал за някого, и той се окаже леке, не можеш да му спреш субсидията, която индиректно плащаш от джоба си -- понеже, както ще кажат разни професори по политология, "ама късно е, имаше избори, и т.н. -- след 4 години ще ви питаме пак, благодарим за вниманието."

Тия субсидии трябва да ги порежат веднъж и завинаги. Единственият хикс в случая е, дали случайно болния не си прави просто безплатна реклама, понеже изглежда малко вероятно такъв ход да мине покрай сергея и феса.

31.07 2013 в 17:08

Болния е заминал вече. След всичките му врътки и изцепки дори и най заблудените атакисчета едва ли ще гласуват за него. Сега кряка милия ама то това за последно.