Българин оцеля в корабокрушение в Северно море

Последна промяна на 06 декември 2012 в 11:53 1385 2

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Българин оцеля след сблъсък на два товарни кораба в Северно море. Четирима души от екипажа на единия плавателен съд са загинали, след като той потънал. Точно на него е пътувал сънародникът ни, но е бил спасен.

Оцелелият се казва Тодор Демерджиев и е в добро здравословно състояние, обявиха от Министерството на външните работи.

На борда на потъналия кораб е имало 24 души. Освен четиримата загинали седем моряци все още се издирват, съобщи Ройтерс.

Товарният кораб, който е потънал, е превозвал автомобили. Съдът на име "Балтик ейс" плавал под бахамски флаг и се сблъскал с контейнеровоз на около 50 км от холандското пристанище Ротердам. Контейнеровозът с име "Корвъс Джей" плавал под кипърски флаг.

13 души от екипажа на "Балтик ейс" са открити на четири спасителни лодки. Спасените са евакуирани на безопасно място с хеликоптери.

"Като се има пред вид температурата на водата и времето, изминало от катастрофата, няма никаква надежда да бъдат намерени оцелели", заяви пред АП служител от холандската брегова охрана.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.12 2012 в 18:32

Поп Дръвчо личи си че нямаш нищо общо с морето. Първо не са в открито море, хвани една карта виж къде е ротердам и виж наоколо морето колко е открито. Второ корабите се движат по точно определени пътища - фарватери, (дори и в открито море понякога) които точно там където е станал инцидента са доста тесни и никак не е чудно че са се сблъскали имайки предвид и трафика в района. Така че не се чуди ами тъй и тъй си поп кажи някоя молитва за оцелелите и лека им пръст на загиналите.

06.12 2012 в 12:28

А честит им св. Никола, на спасените.

Как точно се сблъскват два товарни съда в открито море?