Борисов се сопна: Вкарахте държавата в криза, сега си оправяйте бакиите

Последна промяна на 31 юли 2013 в 10:39 3225 18

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Вкарахте държавата в криза с предсрочните избори, сега си оправяйте бакиите. Така бившият премиер Бойко Борисов се обърна към управляващите по време да дебатите в парламента за актуализацията на бюджета за 2013 г., която би позволила вземането на заем.

Днес проектът трябва да бъде гласуван на второ четене.

Той напомни любимите си тези, че от първия ден от работата си правителството на ГЕРБ плаща увеличените от Тройната коалиция пенсии и че са плащали за "Цанков камък".

"Когато февруари искахте предсрочни избори, предупредихме ви, че проблемите са тежки. Няма човек, който да не вижда, че администрацията не работи. Затова приходите са малко", коментира още Борисов.

Той предупреди, че това правителство и до края на годината няма да си събере приходите.

Ако не си събирате приходите, най-лесно е да си подадете оставката, обяви Красимир Велчев от ГЕРБ. 

"Не приемам да ми искат оставката хора, които са направили три бюджета, от които два грешни", отговори му председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев.

По-късно Бойко Борисов напомни, че е бил и пажарникар, "което изисква определени качества", и главен секретар на МВР, и два пъти е бил избиран за кмет на София.

"След това народът ме избра за премиер, а сега ме избра за първа политическа сила", допълни Борисов.

ГЕРБ дойде на власт в окото на бурята, каза за пореден път бившият премиер.

Цветан Цветанов също се изказа за бюджета. По думите му приходите не се събират заради липса на координация и взаимодействие между институциите.

Той напомни колко много дрога е задържана през 2012 г., както и за твърдението на БСП, че може по-добре да се справи с контрабанадата.

Оказа се, че крадецът вика, дръжте крадецът, каза в заключение Цветанов.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2013 в 12:29

Бойчето не се ли научи да не си отваря устата, защото ръси само глупости, някои от които могата да му струват наказателно преследване. Любимата му теза: "тройната коалиция увеличи пенсиите аз да ги плащам" направо може да го вкара в затвора. Пенсите не се увеличават, а се осъвременяват по силата на действащия тогава чл. 100 от КСО - ЕЖЕГОДНО. Три години Бойчето престъпваще закона и го промени през 2012 г. Дори и в "черните" страни , човек престъпващ закона се нарича ПРЕСТЪПНИК... само тук му викаме министър председател.
ПРИЗОВАВАМ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ.

31.07 2013 в 19:04

Нали това прави от както е в парламента! Мачка си оная работа, то за друго акъл от къде...

31.07 2013 в 19:03

Прав е Борисов! Тия ни побаркаха за краткото време, което са на власт!

31.07 2013 в 18:36

хихихи хубава снимка майчето как го гледа тиквоча и се хили снизходително цирк цирк цирк

31.07 2013 в 17:38

Прав е. Но те не могат да я оправят! Само ГЕРБ и Борисов са способни!

31.07 2013 в 13:55

Казаното от Борисов е самата истина, но Сталинишеф ням да го признае никога.

31.07 2013 в 13:50

Как да им се получи на БСП управлението? С приказки и ехидни усмивки не става. С назначения на близки и роднини също. Идеята не е да си намериш работни места за некадърните приятели и роднини, а да се назначат, с близки професионални позиции и добри експертни познания, които в екип да вършат работа. Как да стане, като премиера не си избира екипа, а му спускат парашутист след парашутист. На неделно училище го обърнаха това правителство. Буксува приходната част на бюджета. Ще боксува - със социални мерки не се прави производство. Първо се задвижва колелото, после се папка. Не обратното. Само че хубавците печелят евтино гласоподаватели, вместо да мислят дългосрочно за държавата.