Борисов уволни и Ангел Семерджиев

Последна промяна на 28 януари 2013 в 16:40 2581 7

Ангел Семерджиев

Премиерът Бойко Борисов уволни председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Решението му бе обявено днес, а официално отстраняването на Семерджиев ще стане факт в сряда, когато Министерският съвет ще гласува предложението на премиера.

Съобщението за оставката бе изпратено от пресслужбата на МС минути след като бе съобщено, че премиерът е поискал оставката на образователния министър Сергей Игнатов. Часове преди него пък бе отстранен управителят на фонд "Научни изследвания" Христо Петров.

В съобщението за освобождаването на Семерджиев се казва:

"Предложението е във връзка със забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС. Това са Наредби за изменение на наредбите за регулиране на цените на електрическата енергия и природния газ, Наредба за изменение на наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката и правила за достъп до газопреносната и газоразпределителната мрежи. Промените се налагат във връзка с транспонирането на европейските правила за вътрешен енергиен пазар.

За последните шест месеца министерството на икономиката, енергетиката и туризма е изпратило три писма до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, в които заявява, че комисията трябва да ускори максимално процедурата по приемането на промените в наредбите, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, защото страната ни е заплашена от наказателна процедура от ЕК. 

Във връзка с неизпълнението на ангажиментите си Ангел Семерджиев подаде искане за предсрочно прекратяване на мандата си като председател и член на комисията, което е прието от премиера Бойко Борисов."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.01 2013 в 17:51

Макя!
Мноо навреме му прие оставката, баце: "...предсрочно прекраеяване на мандата..." Ами тъй ще е - то лятоска, я камилата, я камиларя! Я за по-сигурно да си сложим нов "наш човек", дето би следвало да изкара цял мандат. Ми то така, за всеки случай, току-виж минем в опозиция...
Ма ний май тоа сериал сме го гледали, нъл'тъй?
Ае сега да спретнем едно залагане кой е следващия шеф (на комисийка, на фондче, на колегийка) - "мандатник", дето ще си подаде оставката "предсрочно"?
Много си е срочно то уволнението, срочнои о сречно си е! Време е срочно да се слагат наши хора по ключовите местенца! За всеки слуай, така...
Ае наздраве!

28.01 2013 в 17:47

Да не би, щото Доган и Станишев по-малко са крали или ще крадат??? То чистка си трябва, ама на десетки, че и стотици, не на единици!

28.01 2013 в 17:28

Късно е.Окрадохте всичко.От плажовете до планините и до заводите.Едиствената оставка ,която мога да приема е на Бойко Борисов,иначе милионите на улиците ще продължат да скандират оставка.

28.01 2013 в 17:13

Е, каквото позасмука Ангелчо засмука. Стига толкова - да има и за следващия!

28.01 2013 в 17:12

За пред психолога, излива си гнева, а бушоните гърмят.
Време е за цялата "инсталация"... :)

28.01 2013 в 16:52

Винаги става така преди избори. Отърваваш се от някои непопулярни хора, правиш рокади, накрая да излезе, че уж правиш промяна. За кога бе Бойко?

По същия начин в предишното правителство се правиха рокади година преди изборите. Симулация на дейност. Това е неработещ PR.

28.01 2013 в 16:42

Бре! Бащицата видя изборния резултат и се развихри. Интересно, какви илюзии си е правил?