„Четири лапи“ иска наказания заради убитото куче от Тополово

Последна промяна на 12 юни 2013 в 15:59 1571 7

Сцената с жестокото изтезание на кучето.

„За нас няма съмнение, че извергът от Тополово не е предприел каквото и да било, за да спаси животното след като то му е било върнато, а е твърде вероятно и умишлено да го е умъртвил, надявайки се след като то изчезне, разследването срещу него да бъде прекратено. Действията на разследващите органи са изключително непрофесионални и безотговорни. Да върнеш на собственика му животно, което е било обект на изключителна жестокост от същия този човек с явното намерение да бъде умъртвено, е все едно да върнеш малтретирано дете на родител педофил“.

Така коментира случая с жестоко убитото животно Явор Гечев от организацията за защита на животните „Четири лапи“.

От „Четири лапи“ настояват за наказание за садиста Райчо Иванов, който умъртви кучето си, теглейки го завързано за колата си. От организацията обаче искат и дисциплинарни наказания за служителите на полицията и прокуратурата в Асеновград, допуснали животинчето да бъде „довършено“ от стопанина си.

„Ние ще настояваме да бъде извършена проверка на действията на разследващите и да бъдат наложени санкции за онези, които са допуснали това безумие да се случи. Чрез офиса си в Брюксел ще информираме и европейските институции за случая”, заявиха от организацията.

След като в продължение на няколко дни полицията даваше противоречива и откъслечна информация за кучето (OFFNews така и не получи отговор от Областната дирекция на МВР в Пловдив за животното и стопанина му), днес прокуратурата в Пловдив официално обяви, че трупът на животното е открит заровен край Тополово и тече разследване за причините за смъртта му. Райчо Иванов, който се укри в последните дни, е открит и задържан отново за 24 часа. От прокуратурата заявиха, че вероятно ще му бъде повдигнато обвинение по чл. 325 Б от Наказателния кодекс, който предвижда до 3 години затвор за убийство на животно и глоба от 1000 до 5000 лв. Ако убийството е извършено по жесток начин и мъчително за животното, какъвто бе случаят, предвиденото наказание е от 1 до 3 години затвор и от 2000 до 5000 лв. Насилието над животни бе инкриминирано преди 2 години, но досега в България най-тежкото наказание, налагано за садизъм е пробация.

От „Четири лапи“ добавиха, че ще следят внимателно случая и се надяват „извергът от Тополово“ да получи ефективна присъда.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.06 2013 в 23:23

Ако този не го осъдят ефективно и не го изпратят в затвора, трябва да ни изхвърлят от Европейския съюз и да ни заградят с бодлива тел.

13.06 2013 в 19:05

Най-тежко наказание за ИЗВЕРГА!!! Прокуратурата,следствието и съдът да не спят, защото индивид, който без капка жал може да издевателства така над беззащитно животно, без съмнение може да го повтори спрямо човек! Старите хора казват, че човек, който не обича животните не обича и хората - вече съм се убедила, че е вярно...Ако не последва наказание , отново ще възтържествуват безхаберието и безнаказаността!!! Това ли трябва да бъде пример за подражание спрямо младежите и подрастващите?! КЪДЕ ОСТАНА ПРЕВЕНЦИЯТА НА НАКАЗАНИЕТО?!? Превенцията е главната цел на наказанието - да се въздейства на околните, а те от своя страна да не извършват престъпления под страх от налагане на наказания. Време е съдебната система в България да ЗАРАБОТИ, в противен случай подобни "болеизявления на болни психики" ще станат ежедневие!!!!

13.06 2013 в 17:23

Не по-малка е вината на онези екзембляри, дето са му върнали кучето, за да го довърши! Наказание и за тях!!!!!

12.06 2013 в 22:06

Ами всъщност в някои държави има подобно наказание, може би трябва да се помисли за въвеждането му и тук, този изверг заслужава да бъде бичуван публично за назидание на останалите, това е възпитателно и назидателно, подкрепям...

12.06 2013 в 21:34

Трябва да бъде бит на площада пред народното събрание пред многолюдна публика!

12.06 2013 в 19:56

муцуната на този изрод е сама по себе си престъпна тъпа жестока и.....той утре ще убие също така хладнокръвно и дете....каквото и наказание да му бъде наложено все ще е малко...хора !!!!!!!НЕ ТРЯБВА ДА ПРОЩАВАМЕ ИЛИ ЗАБРАВЯМЕ СТОРЕНОТО ОТ ТОЗИ КАНИБАЛ!!!!!!ЩЕ ТРЯБВА ДА ИСКАМЕ ОТЧЕТ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО ЗА НАЙ-ТЕЖКОТО ПО ЗАКОН НАКАЗАНИЕ ЗА ЯВНО ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗА ЖЕСТОКО И НАСИЛСТВЕНО ОТНЕМАНЕ НА ЖИВОТ И ТО ВСЕ ЕДНО НА БЕЗЗАЩИТНО ДЕТЕ И ТРЯБВА ОСВЕН ТРИТЕ ГОДИНИ ЗАТВОР И ТАМ 5000ЛВ. ТО ТРЯБВА ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ ПРАВОТО ДА ИМА КАКВИТО И ДА Е ЖИВОТНИ В ДОМА СИ ЗАВИНАГИ ... А АКО ПИТАТЕ МЕН ДА БЪДЕ ВЛАЧЕН ПО СЪЩИЯ НАЧИН И АКО ОСТАНЕ ЖИВ СЛУЧАЙНО , ДА БЪДЕ ОБЕСЕН НА ПЛОВДИВ ЦЕНТРАЛЕН ПЛОЩАД С ГЛАВАТА НАДОЛУ ......МАТАХАРИ

12.06 2013 в 19:27

nadqvam se organizaciqtaq uspee da napravi ne6to po tozi slychai za max nakazanie na tozi sadist...i dano ima pove4e takiva organizaciii...