ДСБ иска имунитета на Сидеров заради „хулиганско поведение“

Последна промяна на 28 юни 2013 в 15:08 2163 6

Светослав Малинов и Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
Светослав Малинов и Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

ДСБ са писали до Прокуратурата с молба да изиска имунитета на лидера на „Атака“ Волен Сидеров заради хулиганското му поведение. Тъмносините настояват още парламентът да преразгледа намерението си за отнемане на субсидиите на малките партии.

ДСБ са изпратили писмото си до Прокуратурата, до президента Плевнелиев, до председателя на НС Михаил Миков и до четирите партии в парламента.

От пресцентъра на тъмносините подчертават, че са силно обезпокоени от поведението и изказванията на Волен Сидеров. Според тях атакистът заплашва обществения ред и сигурността в страната, заради което Прокуратурата трябва да поиска сваляне на имунитета му.

„ Изявлението на лидера на партия АТАКА Волен Сидеров: ”че след като не може да бъде въведен ред в държавата, партията ще го въведе чрез граждански ред, което включва и арести на провокатори” е опит за насилствено завземане на държавната власт и пряко нарушава чл. 11, ал. 4 от Конституцията.

Свидетели сме на последователни действия на АТАКА, които нарушават принципите на политически плурализъм и демокрация. С изявите си партията разпалва вражда и провокира към насилие над личността, като пряко нарушава чл. 39, ал. 2 от Конституцията“, аргументира се дясната партия.

От ДСБ настояват още парламентът да преразгледа намерението си да отнеме субсидиите на по-малките партии. Според тъмносините това решение:

  1. е взето в услуга на партия АТАКА и е плод на страха на Волен Сидеров от разпад на подкрепата за неговата партия и отливането на гласоподавателите му към други политически субекти
  2. бетонира сегашното статукво, което много от българските граждани припознават като представителство на мафията и олигархията и определят като нелегитимно
  3. обрича над половината от българските граждани да останат трайно непредставени в парламента
  4. е опит за задушаване на извънпарламентарната опозиция, в стила на БКП след 1944г.

От партията на Кънев прeдупреждават, че отнемането на субсидиите ще доведе до дестабилизация на държавата и ще нанесе тежък удар върху демокрацията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.06 2013 в 16:32

Евреите побесняха... Губят почва под краката си???? Заплашвате ли ни, госпожо?! Сидеров ли е заплаха за вас и за пъклените ви плановете в Родината ни?! http://worldtodaybg.com/2013/06/29/lea-cohen-и-100-те-пишат-писмо-изолирайте-фашиста/
Цялата тази медийна офанзива и умишлено отклоняване на общественото внимание в посока на Сидеров и изкарването му едва ли не на „враг народен” е всъщност пращане в пета глуха с цел да се занимаваме с него, вместо с истинския ни враг- колонизаторите от израел, англия, сащ и турция, които ограбват държавата ни чрез така наречените концесии и приватизации. Да се занимаваме сега с характера на г-н Сидеров е все едно да се давим и да се вторачваме и присмиваме на прическата на онзи, който ни подава спасителен пояс, вместо здраво да се хванем за него и да благодарим. Истината е този спасителен пояс днес. Нека имаме очи за нея, защото само истината може да ни направи свободни.
От много години народът иска спиране на партийните субсидии,които не са нищо друго,а паразитстване. Вземате пари и работите против България.

28.06 2013 в 19:30

некъде съм ги виждал тия ма незнам къде

28.06 2013 в 18:03

Когато се завежда иск в прокуратурата не ти трябва да си "някой" кандидат министър от фАтака примерно. За пореден път се потвърждава, че платените дебили от Юруш си мислят, че прокуратурата е тука само за обслужва Болен и неговите приятели от мафията.

28.06 2013 в 17:42

кои беха тия бе нещо не се сещам

28.06 2013 в 17:19

Then get out of here immediately...

28.06 2013 в 16:28

Who are you? The people of Bulgaria do not know you.Get out of here.