ДСБ: Връщането на пушенето на закрито е плод на ретроградно мислене (видео)

Последна промяна на 03 юни 2013 в 12:33 1902 6

Светослав Малинов и Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

С предлаганите промени в регламента за пушенето на закрито и намеренията за строеж на АЕЦ „Белене“ премиерът Орешарски цели да скрие факта, че няма абсолютно никакви конкретни идеи как да се справи с икономическата криза. Това заяви на пресконференция Радан Кънев, сочен за бъдещ лидер на ДСБ.

„В плана „Орешарски“ липсва каквато и да е конкретика. „Белене“ и цигарите на закрито са две теми, които показват пълното безсилие на правителството да отговори на икономическите нужди на страната“, коментира Кънев.

Той изрази притеснение от изявлението на премиера Орешарски, че България най-вероятно ще загуби делото срещу „Росатом“.

„Премиерът съвсем ясно намекна, че България ще загуби от „Росатом“. Няма как думи на толкова високопоставен политик, какъвто е премиерът, да не бъдат използвани от адвокатите на руската страна. Това изявление ясно показа, че „Коалиция за България“ ще предаде българския интерес“, предупреди Александър Малинов от ДСБ.

Кънев коментира, че намерението да се върне пушенето на закрито е стъпка назад и показва „ретроградно мислене“.

„Заявеното намерение да се върне пушенето на закрито е още едно доказателство за начина, по който ще работи този кабинет. Очевидно той ще връща стари практики, които няма да са от полза на България. Ние призоваваме депутатите да се откажат от ретроградното мислене“, каза Радан Кънев.

Той каза още, че протестите, които се проведоха вчера, са разбираеми, макар че е било повече от ясно, че са били политически сценарий.

„Протестите не са спонтанни, но сравнителната им масовост показва готовността на гражданите. Ако въпросът на правителството е как да краде парите на хората, няма как обществените нагласи да бъдат различни“, заключи Радан Кънев.

Той подчерта, че ДСБ ще работи за сплотяване на десните избиратели, независимо от факта, че партията остана извън парламента.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2013 в 14:22

Ами пуши си, но само там където не пречиш на другите. Аз също пуша, но за мен тази забрана е едно от най-добрите неща приети от герберите.

03.06 2013 в 20:43

Да направят коалиция с ндсв...навремето грешка направих, че гласувах за тях...всички са марионетки на бившата (sic?!) ДС...

03.06 2013 в 13:42

Ми аз лично за тях гласувах, ама с това да ми посягат на свободата дали да пуша или не....

03.06 2013 в 13:38

Още мнооого дълго време, за съжаление...

03.06 2013 в 13:21

Е, скрихте ги и какво?!? Да ти е по-сладко, да си по-щастлив, да си по-заможен, да си по-спокоен?!? Бедни ми, бедни (и прости) българино, докога ще настъпваш мотиката с комунетата и ченгетата...

03.06 2013 в 12:59

Я се скрийте бе.