Фандъкова "заповяда" на протестиращите да пускат линейките

Последна промяна на 12 юли 2013 в 15:16 1517 4

Протестът: ден 28  Снимка: Сергей Антонов
Протестът: ден 28 Снимка: Сергей Антонов

По настояване на Софийска градска прокуратура (СГП) кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която "задължава" участниците в протести и шествия да пропускат колите на бърза помощ, пожарната и гражданска защита.

Изненадващо вчера СГП обвини протестиращите за забавянето на линейките след тежкия инцидент с ударените хора на спирка на бул. "Цариградско шосе" в сряда вечерта и задължи кмета на София да издаде заповед за това да се пропускат линейките от протестиращите.

Това твърдение на прокуратурата всъщност противоречи на твърденията на здравния министър д-р Таня Андреева и на директора на "Спешна помощ" д-р Георги Гелев, който бяха категорични, че забавяне на линейките не е имало.

Досега нито един протест от началото на демократичните промени не си е позволил да блокира пътя на колите на Спешна помощ или на пожарната. 

Йорданка Фандъкова припомни, че е издала три заповеди - на 14-ти, 17-ти и 20-ти юни, с които възлага на столичната полиция да предприеме всички необходими действия за недопускане на нарушения на обществения ред и извършването на престъпления на шествията.

"Към настоящия момент компетентните органи на Министерство на вътрешните работи подпомогнати от Столична община реализират всички необходими действия с оглед недопускането на нарушаване на обществения ред, както и за защита живота и здравето на гражданите", пише още в становището на общината.

Оттам напомниха също, че по инициатива на кметството бяха създадени четири изнесени спешни центъра, сред които и един в Студентския град - в близост до катастрофата на "Цариградско шосе" и далеч от протеста. 

Общинари подозират опит за натиск върху Фандъкова да забрани протестите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2013 в 23:32

И аз не я понасям, но да, има изнесени спешни центрове в Студентски град, Кремиковци и в Люлин. Въпросът е, къде карат болните след като ги вземат. Защото Окръжна болница например трябва да я евакуират, запалят и закрият. Вместо това продължават да карат там хора.

12.07 2013 в 16:10

Ама тия от СГП-то са много зле. И оня ден и вчера бяха пропуснати линейките - снимката е от вчерашния 11.07.
Не се учудвам че не са в час - така е, като не идват на протестите. Заповядайте господа, не се притеснявайте, ние сме мирно протестиращи лумпени. Според вашия министър я имаме 2-3 хиляди я не.
Г-н Плевнелиев да Ви питам: Кой Ви го препоръча този за съветник?
Ей, с тоя "лош мат`риял" човек незнае кой откъде ще му изиграе курвенски номер /без извинение /.
Някой беше спеменал мимоходом: Обичам курвите, но не и номерата им!

12.07 2013 в 15:36

"— Мога ли да седна? — попита несмело малкият принц.
— Заповядвам ти да седнеш — отговори му царят и величествено поприбра края на хермелиновата си наметка.
Но малкият принц се чудеше. Планетата беше съвсем мъничка. Над кого можеше да царува царят?
— Господарю — каза му той, — моля ви да ме извините, че ви запитвам…
— Заповядвам ти да ме запиташ — побърза да отговори царят."

12.07 2013 в 15:30

Не понасям Фандъка, но ако е истина това, че НАЙ-ПОСЛЕ са изнесли линейки и на други места, вместо да са всичките на Сточна гара, ЕВАЛА й правя.

Това беше най-най-мега-безумната идиотия от десетилетия насам, която е струвала живота на безброй нещастни хора, защото може пожарникарите да са на много места из града, а не може да сложат дежурни линейки на много места а трябва да са всичките струпани на едно от най-задръстените места в тоя град...