ГДБОП задържа Анонимния, хакнал ПРОФОН

Последна промяна на 22 юни 2012 в 11:34 3279 9

Задържаха български
Задържаха български "Анонимен". Снимка: БГНЕС, архив
Българин, член на международната група Anonymous, беше задържан при спецоперация на ГДБОП, съобщиха от МВР.  20-годишният мъж с инициали Д.Д. е бил арестуван при спецоперация на служители на "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" на ГДБОП. Разследването установило, че през февруари младежът e хакнал интернет сайта на ПРОФОН, лицензираща свободното използване на музика в България. Хакерът влизал в администраторския панел на сайта, без да има право на това, и пренасочвал потребителите към свободно достъпна интернет страница. Вместо началната страница на сайта, се виждаше логото на хакерите, послание от тях и клипче с Чарли Чаплин от филма „Великият диктатор“. Причината за гнева на Anonymous беше отвореното писмо на редица организации, пуснато малко преди това, в което те уверяваха, че ACTA всъщност е безопасно и необходимо споразумение. ПРОФОН е организацията, с която хотелите и ресторантьорите трябва да сключват договори и да плащат, за да имат право да пускат музика в заведенията си. Те дори искаха да се плаща от таксиметровите компании за пускането на музиката в служебните автомобили, което обаче така и не се прие. При операцията на ГДБОП са иззети 11 сървърни конфигурации, четири компютъра, три лаптопа, голямо количество хард дискове, флаш памети и др. 20-годишният Д.Д. се е признал за виновен по всички обвинения и заявил, че съжалява за действията си. По случая е образувано досъдебно производство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2012 в 06:15

1. ГДБОП отново са отличници по изпълнението на поръчки! - Много добре казано сигурно и вярно!
2. Със сървъри не се хакерства, с тях се работи.- Много точно е и това благодаря все пак имало и хора които знаят за какво става въпрос.
3. Сървърите са мои и бяха предназначени за хостинг проект, благодаря господа полицаи спестихте ми много бъдещи мъки да правя бизнес в БГ просто ме отказахте точно на време няма как да не съм по благодарен.
4. Сървърите са чисто нови и на тях няма нищо дори не са били свързани с нета а дори и нет нямаше 2 дни преди да доидете, явно е че някои се е почудил защо ли търсех бизнес интернет доставчик и ме е накиснал.
5. 20г. Д.Д е бил е заплашен и принуден да пише глупости, но това никъде не го пише нали така?
6. Не е арестуван просто защото няма за какво.
7. Бедни хора не позволяваите да ви правят на маимуни защото един ден наистина ще се превърнете в такива!
8. Заради такива глупости се махнах от България преди 10г. и колкото пъти се върнах толкова съжалявах

9. Наи доброто бъдеще за българската младеж е емиграцията.

10. Ако се чудите кои съм аз съм единя от братята на Д.Д това го пиша не за да ставаме известни а за да разберат хората за какво става въпрос а и със сигурност това не е единствения случаи.
Влизат ви във къщата в 6 сутринта и си събират каквото им падне, после ходи се оправяи а кои ще ми плати изгубеното време, загубите в проекта и билета от САЩ, ще ви ги напиша на сметката господа „к. специалисти“.
Успех

23.06 2012 в 16:21

Пратете информация тук, кога и къде се събираме в подкрепа на анонимния? Или линк към група по темата?

23.06 2012 в 11:33

Ами ако момчето беше сложило на Преслава, после можеше Митко Пайнера да претендира и авторски права. Може и за това да са го хванали. Друго си е да си част от чалга културата, кифла и мутра стадото, а то тръгнало нашето да чете и да се образова с компютри, а и не разпространява някой като Митко Калайджиев, а Чарли Чаплин - засрами се момко. Тук наистина си опасен, а речта на Чарли Чаплин колко души я разбират, а и осъзнават, че и сега е актуална?

Един съвет. Следващият път млади ми момко - постни линк към някоя статия на Николетка и Божинов, или Алисия и Михайлов, В краен, ама много краен случай нещо с двете Златки и Багата. Ти си тръгнал Великият диктатор да ми слагаш. Тук за такива неща си опасен. Не се вписваш в стадото, а това че разбираш от компютри си е направо квалифициран състав. За теб няма ли зали да блъскаш и да е твой идол Митьо Крика, Чука, Багата и т.н , а и както казах при нас от високите технологии само се краде, както и от всичко друго де. За това и Зимбабве има по-развито електронно правителство.

Та помисли млади момко над тези неща и влизай в строя на чалга-мутро стадото, че така изпъкваш, че си буден и различен, а това не се толерира много тук.

23.06 2012 в 10:48

Тая няма да я бъде! Откъде накъде ще арестуват наши членове?!? ГДБОП, очаквайте ни, ще си отмъстим за това!!!

22.06 2012 в 14:27

Аз съм доволен от случилото се. Замислете се само, човек който няма даже и висше е успял да направи това, което много хора с един куп дипломи по информатика не могат. Това доказва, че чалга културата, 20 години какви ли не реформи в образованието не успяха да ни съсипят и да се раждат и мислещи хора. Браво на момчето - колко души на 20 г. могат да разберат филма или го знаят - Великият диктатор? И какво става, когато някой човек е буден и е против нещо, което повечето от нас не харесват и цъкат с език, то има такива, които са на действието и си изразяват несъгласието със случващото се. Това е своеобразна форма на протест. И какво ако си някой бъден и си се самообочавал, защото тук няма кой да те научи на нещо сериозно, то се намесва държавата да те съсипе, ако не е успяла до сега. Ако сме нормална държава на това дете трябва да се осигури образование в елитен български университет и стипендия и след време да имаме един виден IT специалист и полезният му труд за обществото да е работа по е-government той сам ще направи толкова, колкото няколко десетки души, лапнали милиони покрай това наше чудо.

22.06 2012 в 14:25

То голямо разследване е било и накрая са чакали да се върне белязания електрон от хиперпространството, че по горещи следи да работят, после им е трябвал месец със свръхкомпютъра да определят от къде е минал белязания електрон така минали 4-5 месеца. Но това е версията на доктор Уотсън, а според Шерлок момчето е било на протестите за гората или е осигурило прокси за коментари срещу властта и са му задали въпроси - ти ли хвърля бутилки на протеста, играеш ли хазарт, пушиш ли трева, ти да не си от анонимните и тук вече момчето не издържало и всичко си признало.

22.06 2012 в 13:23

Браво, мойто момче! Ти пак си съжалявай за "постъпката"! Само така за тия изедници!

22.06 2012 в 12:34

ГДБОП отново са отличници по изпълнението на поръчки!
Аз питам кога ще си свалят лепенките от личните автомобили, че така са си съвсем като мутрите едно време!
Не, че се различават по същество!
И преди да се нервят нека ми посочат една нормална страна в която има така практика?
Че то и в ненормалните страни няма такава нагла простотия като тяхната!
;-)

22.06 2012 в 12:21

11 сървъра?
Дедо поп предполага, че БОП пак са работили по поръчка. Със сървъри не се хакерства, с тях се работи.

Ама си бил признал - интересно, дали с адвокат и в съда пак ще си признае? А то и дедо поп ще си признае много работи, сам в мазето на милицията.