ГЕРБ обещават безлихвени заеми за саниране

Последна промяна на 24 април 2013 в 11:09 1254 8

Владислав Горанов, зам.-министър на финансите. Снимка: БГНЕС
Владислав Горанов, зам.-министър на финансите. Снимка: БГНЕС

„Ако ГЕРБ е на власт с пари от бюджета ще бъдат гарантирани безлихвени заеми за саниране на жилищата и къщите“, обеща водачът на листите на ГЕРБ в София-област Владислав Горанов.

Средствата за санирането ще се отпускат от банки под формата на заеми, но лихвите ще се поемат от държавата. След ремонтните дейности, използването на топлоенергията в жилищата ще намалее с 30-40% и битовите сметки ще станат по-ниски, обясни бившият зам.-министър на финансите.

Той разкри още, че при втори мандат бившите управляващи възнамеряват да въведат видеонаблюдание в малките населени места. Контролът трябва подобри сигурността на местата, където няма ресурс за постоянно пребиваващи полицаи.

Горанов изрази увереност, че ГЕРБ ще успее да реализира плановете си, защото ще е първа политическа сила след изборите.

„ГЕРБ ще е първа политическа сила, но трябва да има мнозинство, за да направим стабилно правителство. "Атака“ обещава крайности и чудеса. ДПС не се интересува от интересите на хората. Тя стимулира страха на хората и има сигурни 40 депутати. БСП е силно изплашена да управлява при криза. Те са готови да се скрият зад бивш човек на СДС - Пламен Орешарски. Водачът на листата на БСП за София-област Корнелия Нинова също беше част от СДС. БСП не иска да застане с лице пред хората“, категоричен бе бившият зам.-министър на финансите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.04 2013 в 17:04

ми с чужда пита помен искат да правят. Герберска му работа. няма вече будали

24.04 2013 в 14:35

Начи тва е лудостта и аматьорщината герберска? Първо е заем, после не могат да обещават нещо, дето идва от Европа и ни се полага. Пак се правят на оригинални! Долу ГЕРБ!

24.04 2013 в 13:24

Що първо не си санирате задниците?

24.04 2013 в 12:48

От държавния бюджет (иначе казано, нашите пари) ще покриват лихвите към банките отпуснали кредити за саниране. Може би ще са определени банки и лихвите, които ще покрие държавата ще са в пъти завишени ;)
Интересен момент с видеонаблюдението, с колко ще бъде завишена цената за проекта и защо сега видеонаблюдението НЕ помага при разкриване на тежки престъпления, да плащаме за още при положение, че е неефективно!
Само за едно са прави - ще са първа политическа сила и то с мнозинство, колкото и да не им се вярва на някой

24.04 2013 в 12:29

Поредното доказателството за наследството на гроб: "Докато цялата предизборна кампания на ГЕРБ се гради на хвалби за отлично взаимодействие с Европейската комисия, ускорено усвояване на еврофондовете и превръщането на България в "отличник" в Евросъюза, статистиката на започнатите наказателни процедури срещу страната ни показва съвсем друго. Заради забавяне в прилагането на европейските директиви по време на управлението на ГЕРБ Брюксел е започнал 12 процедури срещу България."

24.04 2013 в 12:04

вЕрваме ти! И като се събудим двата пръста в контакта...

24.04 2013 в 12:04

Тези пари ги отпуска Европа ,не Боко.Стига сте си присвоявали заслуги. Плюс това, санирането ще се извърши задължително от следващото правителство което и да е то.

24.04 2013 в 11:32

В ГЕРБ вече имат желание да ни наблюдават освен, че ще ни подслушват. Колко ли комисионни ще получат от доставчика на видеонаблюдението - Siemens или някой подобен.