ГЕРБ: Регистрираме се утре, ако Сидеров се върне по спешност с Авиоотряд 28

Последна промяна на 25 септември 2013 в 17:11 3808 32

Пленарна зала, Снимка: БГНЕС
Пленарна зала, Снимка: БГНЕС

"Ще се регистрираме в пленарна зала, когато "Атака" също се върне, за да осигури кворум. Ако се върнат с Авиоотряд 28 по спешност утре, влязат в пленарна зала и достигнат кворума, ще участваме".

Това заяви бившият зам.-министър по финансите Владислав Горанов на извънредна пресконференция на ГЕРБ.

Той коментира, че с действията си бившите управляващи ясно са показали, че правителството се крепи на одобрението на "Атака", която, по думите му, "държи златната акция на правителството".

"Предвидливо, но твърде прозрачно бе оправданието на "Атака" с екскурзия до Брюксел. Между другото, те там могат да стигнат само под формата на екскурзия, защото в сърцето на Европа не допускат съществуването на такива партии", заяви Горанов.

Депутатите на "Атака" вече заявиха, че са на работно посещение в Брюксел и не възнамеряват да се връщат по спешност.  Ако ГЕРБ бойкотират и утрешното заседание, парламентът отново няма да заработи, тъй като за началото на заседанието е нужен кворум от 121 депутати, а "Коалиция за България" и ДПС имат точно 120.

Шанс за утрешното заседание все пак има, тъй като се носи слух, че трима депутати от "Атака" - Станислав Станилов, Магдалена Ташева и Павел Шопов, са в България и могат да спасят кворума. Това твърдение обаче е неофициално.

Не е невъзможно кворумът да бъде осигурен и от самите ГЕРБ, които в последно време често променят мнението си, а както каза бившият транспортен министър Ивайло Московски, "утре е нов ден".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.09 2013 в 02:16

То акълът на един диктатор само за това става - да диктува играта, а на политика му трябва много, много повече. По-добре е ББ да се специализира в сваляне на правителства и да реди пасиансите си някъде по света, но в България във време, когато някои ръкопляскат
не банкянски тарикатлъци, хората се чудят как да си купят лекарства или учебници за децата си. Пошло е!!!

26.09 2013 в 00:25

Сега прочетох статията, прав е човека. Наистина това са доста сложни политически ходове и е трудно голяма част от народа да осъзнае идеята им в момента. Утре ще е интересна развръзката.

25.09 2013 в 23:58

ГЕРБ направи единствения правилен ход. Обаче парламентарна им тактика в случая е много тънка и трябва с прости думи да бъде обяснена на хората. Не всички се интересуват от материята и червените използват това, за да блъскат пропагандни лъжливи интерпретации.
Впрочем тук е и основният проблем на ГЕРБ - все още не са набрали потенциал от личности, които да са в състояние внятно да обясняват същността на тяхното поведение. Малко хора си дават сметката, че в момента Борисов играе по изключително тънък лед. При това учудващо успешно. Не просто за себе си, но и за дългосрочната позиция на партията си. Каза го и Харалан Александров, който не може да бъде обвиняван в пристрастия към ГЕРБ: "ГЕРБ обърна една предизвестена загуба (невъзможността за успех на какъвто и да е вот на недоверие при сегашната парламентарна конфигурация) в победа. И показа, че не е опозиция пионка, и че отново диктува играта". Повтарям, каза го Харалан Александров. Умните да мислят. Простите така или иначе само лаят - и от двата лагера. Така че не говоря на тях.

25.09 2013 в 22:45

Виждам, че цитираш Тетка.
Щом кворума е задължение на управляващите, за чий тогава трябва да плащаме луди пари, заплати и субсидии на опозицията?
Щом не са длъжни да ходят, да се регистрират, да гласуват - защо? За цирка ли?
Мутрата Боко е най-скъпо платения циркаджия на държавата!!!
И се подиграва с парламента- най- висша форма на държавна власт според Конституцията!
/не че Той е чел нещо извън Винету/

25.09 2013 в 22:29

АХАХАХ ох колко ми е забавно. ся другата седмица като има пак вот на недоверие, атака пак ли ще лети цялата група бе хахаха. Ся тиа от атака ще работят или ? спират кворума и работата на коалиционните си партньори хахахахаха.

25.09 2013 в 22:20

вива, какво търсиш още тук, айде - вивариума!

25.09 2013 в 22:17

вива, айде-беж във вивариума!

25.09 2013 в 21:46

Платеняците скочиха на умряло пак :D Няма да спят тази вечер, ще козируват на другаря ГЕЙ и Сидеров-шизото.

25.09 2013 в 21:27

Направи ли ти впечатление последното изречение в тази статия? Направо изби рибата в Световния океан с 6V прав ток! Поставено е така, че да подейства като лъжичката фекалии в кацата с мед...

25.09 2013 в 20:12

Точно така. Това е Стокхолмски синдром. Бабите и дядовците ни живеят с по 200 лв на месец и продължават да подкрепят хората, виновни за нищетата им.