Хасан Адемов: Срам ме е да слушам, когато ГЕРБ говори за пенсии

Последна промяна на 31 юли 2013 в 16:02 2909 10

Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС
Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС

Като чуя ГЕРБ да говорят за социални мерки и се сещам за приказката "Щом дарове ще се даряват след сватбата, може и волове да дарим", обяви социалният министър Хасан Адемов при дебатите за актуализацията на бюджета в парламента.

Така той отговори на оплакванията на депутати от ГЕРБ, че не се взима предвид тяхното предложение за увеличаване на средствата за социални плащания и на забележките им, че нищо не е предвидено за пенсионерите.

"За 4 години замразихте всички социални плащания. Сега да говорите за енергийни помощи, за помощи за майките с деца е най-малкото нескромно. С 50 хил. намалихте броя на хората с право на енергийни помощи.

Срам е да ви слушам да говорите за пенсии, след като чак в края на мандата си предизборно актуализирахте пенсиите, а преди това 4 години пенсиите бяха замразени", обърна се Адемов към депутатите от ГЕРБ.

Той посъветва депутатите на Бойко Борисов да говорят по-малко или да замълчат, когато става въпрос за социална политика, за да може българския избирател да им прости.

В началото на дискусията за промени в бюджета социалният министър посочи перо по перо за какви социални мерки парите вече са изразходвани или почти са свършили и със сигурност няма да стигнат до края на годината. 

За приемните родители от предвидени 1 млн. лв. вече са похарчени над 1 млн. лв., за социални помощи от заложени 54.4 млн. лв. вече са похарчени 43.6 млн. лв., за семейни помощи за деца са похарчени към средата на годината повече от 50% от бюджета, а за интеграция на хората с увреждания от заложени 155 млн. лв. до края на юни са изразходвани 94 млн. лв., обясни Хасан Адемов.

По думите му общо 40 млн. лв. ще са нужни, за да бъдат осигурени пари за тези разходи до края на годината и именно това се предлага с актуализацията на бюджета. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2013 в 14:46

Вместо да плюе и да омаскарява ГЕРБ , мин. Адемов да погледне поразийте на собствената си партия. Не стига , че оставиха бедните хора без енергийни помощи и ще мръзнат тази зима, ами посегнаха на мизерните заплати на личните асистенти. От 4 месеца горките хорица се чудят как да си плащат сметките , а ужким европейски пари не можело да се крадат. Ако някой ми покаже по – големи лицемери и лъжци ще го черпя.

31.07 2013 в 19:31

Ти само на ставане ли лъжеш, или и на ставане и на лягане? Спомняш ли си Масларова? И фалшивата й социална политика? Когато нещо се оценява като добро или лошо, то е защото се сравнява с друго подобно. Е, като сравнявам социалната политика на ГЕРБ с тази на предшественика им в лицето на Масларова, съм горд с ГЕРБ. А на Адем Хасан работата му още не сме я видели. Но като съдя по приказките, почва с лъжи? Нека първо той да покаже какво ще направи, а после да критикува голословно и головодно.
И да се засрами от колегите си в ръководството на ДПС! До един изпечени мошеници! Те самите участваха във възродителния процес като ченгета на ДС, а после яхнаха националната вражда и поставиха юзда на българските турци. Компактни маси от тях все още живеят в невежество и мизерия. А от ръководството на ДПС само обещават... И богатеят... Ако това е социална политика към българските турци, с която Хасан Адем се гордее, то тогава определено заслужава само едно обръщение: БЕЗСРАМНИК!

31.07 2013 в 16:49

Йончев, бягай при Меди за вазелин. Тука нема напрежение на етническа тема.

31.07 2013 в 16:35

То няма значение и дали прилича на гъз, пи*ка или п*тка принципно.

31.07 2013 в 16:34

Мен пък ме е срам от вашето поведение г-н социален министър. До 2009 г., преди кризата вие разграбихте всичко дето беше дошло в България. Толкова много пари никога не е имало и няма да има в българските банки, но вие НИЩО не направихте, защото крадохте. Какво пострихте, пречиствателни станции, детски градини, училища, спортни или концертни зали или направихте някакъв основен ремонт - например на НДК, спортния комплек във Варна или някъде другаде. Една магистрала Люлин започнахте и какво, турскта фирма, която доведохте - защо не бълграски изпълнител!?!? - даваше три пъти по-голями заплати на труските граждани, отколкото на българските граждани. Помните ли го този скандал? Това ли разбирате под политика!?!?!? И защо ГЕРБ дойде на власт? Заради вашите безобрзаия г-не от ДПС. Ние не искаме социялни помощи, които са подеяния дето ни вкарват в още по-голяма мизерия. НИЕ искаме работа, работа. Стига с тия комунистически похвати на залъгвания. Като си неспособен да се грижиш за гражданите подай си оставката. Нали излязоха статии, че образование си получил на тапия, без да ходиш в университет. Как мислиш да си вършиш работата без знания???

31.07 2013 в 16:30

Това, че някой се казва Хасан, Петкан или Моше не е критерий дали да бъде министър или не.
Моля, въздържайте се от всяване на напрежение на етническа тема.

31.07 2013 в 16:20

Този министър е един от малкото, за когото депутати от всички партии се изказват с уважение за професионалзма му. Наистина е грозно точно гербери да говорят за социална политика, при положение че за малко не ни изтриха от картата с тоталния геноцид и безидейност на Дянков...

31.07 2013 в 16:09

Мен ме е срам да слушам, че Хасан ми е социален министър. Не стига, че Хасан се казва, ми и на тапа за гъз прилича...
ОСТАВКА бе!