Ямбол с по-евтина синя зона от догодина

Последна промяна на 14 декември 2012 в 09:53 1968 2

Новата синя зона. Снимка: Сергей Антонов
Новата синя зона. Снимка: Сергей Антонов

Кметът на Ямбол Георги Славов предлага драстично намаление на цените за паркиране в синята зона на града. Очаква се то да влезе в сила от началото на следващата година.

Собствениците на автомобили, които живеят в Синята зона, ще заплащат по 5 лева на месец, но при еднократно плащане за година ще получат 10 лева отстъпка. В първоначалния вариант цената беше 12 лева на месец. За втори автомобил, живеещите в зоната ще плащат по 25 лв. на месец.

Намаление се предлага и за почасовото паркиране. Вместо 1,20 лева да се плаща по 1 лв. на час, предлагат от общинската администрация. Абонаментът за фирми и институции на месец ще е 100 лева, ще се ползва отстъпка, ако абонаментът се внесе еднократно.

Корекцията от първоначално предложените и приети на заседание на ОбС такси, е мотивирана с икономическото състояние на гражданите и приетите цени в други областни градове.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.07 2013 в 13:48

Абе,каква по-евтина синя зона от догодина?Тя като влезе в сила :"Я камилата,я камиларя!"В нашия град малко хора имат възможност да си позволят този лукс,защото това си е лукс!

05.07 2013 в 13:45

Против Синята зона!Плащаме всички данъци!Ямбол е малък,беден и застаряващ град!