Комисията на Манолова разглежда избирателната система

Последна промяна на 02 юли 2013 в 07:25 1311 1

Мая Манолова, Снимка: БГНЕС
Мая Манолова, Снимка: БГНЕС

Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения, оглавявана от зам.-председателя на НС Мая Манолова, ще заседава днес.

Основната тема на разговорите ще бъде вида на избирателната система у нас.

Дебатът е във връзка с промените в Изборния кодекс, които 42-рото НС се кани да въведе. Те най-вероятно ще въведат корекции и във вида избирателна система.

В заседанията ще участват Борислав Цеков от Института за модерна политика. Той ще обоснове тезата си, че в България трябва да се въведе пропорционална изборна система с преференции.

В полза на смесената система от немски тип ще се изкаже проф. Михаил Константинов, бивш шеф на фирмата „Информационно обслужване“, която брои бюлетините.

Изцяло мажоритарната система пък ще бъде предложена от журналиста Валери Найденов.

Миналата седмица заседанието на Комисията съвпадна с блокадата на парламента в сряда. Тогава на поканата на Манолова се отзоваха сравнително малко граждански организации.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2013 в 11:44

Заради глупостта си да посещава по време на любовни сеанси квартири и хотели, снабдени с камери и микрофони,с Мая Манолова съществуват доста порнографски записи! Записите по евино облекло на днешната зам.-шефка на Народното събрание Мая Манолова са най-вече с нашумелия й любовник Ангел Найденов, който сега е министър. Те са направени в споменатите по-горе любовни гнезденца, оборудвани надлежно с най-съвременна техника за документиране на компрометиращи обстоятелства. Запознати със скандалната ситуация във връзка с "БСП-острието" – Мая Манолова – се шегуват, че дамата е заснемана толкова често по без гащи, че ако притежаващите скандалните записи искат, могат да спретнат цял пълнометражен филм. Снимките й правели впечатление с това, че били я запечатали в доста неприлични пози. Говори се, че Мая Манолова прави всичко възможно да прибере от архивите на ДАНС компроматните си голи снимки, но гафът и последвалият огромен скандал покрай назначението на Делян Пеевски провалило нейните планове