Манолова кани граждани, за да коват нов Изборен кодекс

Последна промяна на 18 юни 2013 в 07:34 1692 5

Мая Манолова, Снимка: БГНЕС
Мая Манолова, Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова кани днес представители на неправителствени организации на среща, за да обсъдят нужните промени в Изборния кодекс.

Срещата е по настояване на премиера Пламен Орешарски, който вчера поръча на Манолова да се срещне с гражданските организации по смешност. Според него това е сред основните искания на гражданите.

„Заместник-председателят на парламента очаква с представителите на гражданските организации да бъдат обсъдени както основните идеи за промени в изборните правила, така и процедурата, по която ще бъде изработен нов изборен кодекс”, се казва в съобщението на парламента.

Червеното острие явно се опитва да овладее вълната от протести, защото според обяснението й новите изборни правила са сред основните искания на гражданите, които вече четвърти пореден ден излизат на улицата, за да изразят гнева си срещу кабинета „Орешарски”.

"Гражданските организации и движения няма да бъдат фон, а основен участник в процеса по изработването на новия изборен кодекс", обещава зам.-председателят на НС.

Манолова ще предложи на паритетен принцип да се състави комисия, която да се занимава единствено с промените в изборните правила.

Не е ясно дали Манолова се опитва да удовлетвори исканията на хората или подковава съдбата на партията си, защото очаква протестиращите да постигнат исканията си и в най-скоро време да има нови парламентарни избори.

В понеделник от ГЕРБ призоваха за спешни промени в Изборния кодекс и нови избори в най-скоро време.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2013 в 18:23

Тезиq които докараха страната до икономическа и морална криза, тези които никога не питаха кои хора да се назначат за висшите постове в министерствата и администрацията, сега се допитват и ще коват избирателния закон ...
Айде чупката :)

18.06 2013 в 10:01

Само да не направят грешката да улеснят създаването на мини партии, че Болен може да ни се стори като детска игра!

След всичко, още ли не ясно защо КБ искаше ключа на Информационно обслужване?

Електронното гласуване е лесно манипулиране и няма следа. Не е средството, а ИДЕИТЕ и ПАРТИЙЦИТЕ които правят гражданите апатични към гласуването.

При задължително гласуване активността в двете европейски страни къдо го има е около 80% и познайте кой гласува. Много е ясно бедните и с ниски доходи които не могат да си платят глобата!

18.06 2013 в 09:48

Съгласен! В крайна сметка рано или късно нещата трябва да минат по някакъв канален ред.

18.06 2013 в 09:19

Направо може да тръгне от врата на врата да ви се моли.
Искаме промени в изборния кодекс, сега заместник председателя на парламента ни казва че очаква предложения, а некви малоумници я пращат да чете некво сайтче.

18.06 2013 в 08:12

кани момата, голяма сложнотия

Интернет знае ли какво е тая? (уф вярно не знае,за тях протестите са платени)
да прегледа www.dir.bg - Избори ИДЕИ - всичко с над 1500 гласа

канела, за идиоти ни взема