Нейнски: Дясното трябва да се слее в обща партия

Последна промяна на 24 юни 2013 в 08:32 2636 13

Надежда Нейнски, Снимка: БГНЕС

Дясното обединение трябва да се осъществи чрез сливане в една обща партия, смята лидерът на „Синьо единство“ Надежда Нейнски.

Пред „Нова телевизия“ тя подчерта, че вече е крайно време десницата да се обедини. По думите й обаче форматът на коалициите е прекалено преходен за амбициозната задача, която сините си поставят. Според Нейнски най-удачният вариант би бил демократите да се слеят в обща партия.

Дясното обединение е не просто възможно, то е необходимо и наложително. То не може да бъде около лидери, а около идеи. По-добре е да се слеем като една партия. Смятам, че през годините коалициите винаги имат някакъв срок – пример е „Синята коалиция“, която е един от успешните ни проекти, но все пак приключи. В коалициите винаги има възможност за конфликти и разногласия“, изтъкна Нейнски.

Тя бе категорична, че обединението трябва да се направи във възможно най-широк състав, за да бъде легитимно пред десния избирател. Възможните преговори с „Движение България на гражданите“ тя коментира с думите на Костов: В последните години остава впечатлението, че г-жа Кунева е червена кукувица, която снася яйца в сините гнезда.

Нейнски бе категорична, че преговорите за десницата трябва да се водят открито, без договорки под масата. Тя обяви, че „Синьо единство“ ще настоява разговорите между сините партньори да се излъчват онлайн.

„Смятам, че дебатът за десницата трябва да бъде публичен и да се излъчва онлайн. Да има възможност хората да проследят тезите, дебатите и обструкциите на различните представители на дясното. Енергията, която има в социалната мрежа, прави сериозна заявка да преподреди политическата реалност“, посочи Надежда Нейнски.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2013 в 22:23

Тая вече не е дори политически труп, а политическо зомби..има нахални и леконравни жени, ама това нещо надминава всички по наглостг, безочие, и липса на срам...образец на гнусен, долен и евтин политически и физически промискуитет...

24.06 2013 в 12:54

Надя е от това поколение политици, което с право може да се нарече "гьонсурати".
На народа изобщо не му пука за оценките на Надя. Колкото и високопарно да се изразява. Защото тя отдавна е престанала да бъде част от народа. Тя е от фалшивите десни. Спусната "отгоре" по заповед на Партията. Като троянеца Иван Костов...

24.06 2013 в 11:39

Тая булка, ако искаше нещо да беше излязла с хората на протеста вместо да се разхожда по улиците с мъжа си ...

24.06 2013 в 11:27

Изобщо не е въпрос на млади - стари. Време е просто да се даде път на умните.
Което е принципиално друга плоскост.

24.06 2013 в 11:20

Виждам - ти заслужаваш:)
20 години как в Москва полицията бие комунистическите дейци, не се налага да го правят гражданите. Както и педерасите, пияниците, палячовците. Както се развикаш на тая тема на улицата - така идват едни вежливи униформени, спират на два метра от тебе, и те питат верно ли крещиш нещо на тема примерно комунизъм. После не те пипат, бягат от тебе, додето не разберат дали си пиян (тогава викат един цвят линейка), или луд (друга шарения, също любезни и грижливи), или верно ги говориш такива. А щом такива - тогава ...
А щом по тия данни съм ти ясен - на тебе ще ти докарат линейка с любезни санитари.

24.06 2013 в 10:33

Дясното трябва да се обедини въз основа на принципи, а не на идеи. Идеите са присъщи на отделните хора, а принципите са всеобщи. Основен принцип на дясното е правото на всеки човек да има собствени идеи, различни от идеите на другите (и от партийните най-вече), да изразява свободно тези идеи и да ги прилага, когато реши, до размери, които не ограничават правата на другите, определени със закон. Общите идеи са комунизъм на кристали. Да се обединяват около общи идеи могат само хората, които нямат собствени такива.
Дясното няма никакъв шанс в БГ, защото е превърнато в гротеска. Всеки път, когато се заговори за дясно обединение, разни нейнски-мейнски бързат да заемат предните редици, та да не вземе някой наистина десен да се появи там и да развали хубавата работа. Всички медии на Пеевски говорят за дясното, като за То на Ст. Кинг. ГЕРБ дори си го присвоиха, въпреки милиционерско-ваксаджийския си характер. Основният принцип в ГЕРБ е нерассуждать. Днес гласуват единодушно нещо, което утре единодушно отхвърлят... Което е присъщо и на всички останали парламентарно представени партии прочее. Толкова десни са ГЕРБ, че предприемачеството загина по време на дясното им управление... Първо го удушиха, а за всеки случай накрая му пуснаха един контролен в главата, както си знаят от миналото, прекарано по мазетата на репеутата. За това, разбира се, беше обвинено ОТНОВО международното положение... Близкото минало се повтаря като фарс! В условия на тежка световна икономическа криза... Идиоти! Обачи им се връзват все още разни "хора"...
Дясното не търпи ментори. В дясно не може да има партийни секретари. Дясното неможе да е партия от комунистически тип. Не се сещам коя партия у нас не е изградена по учебниците за партийно строителство и партийно-политическа работа... Дясното е свобода, справедливост и мир. От тези три принципа двата не се срещат в БГ. Мир за сега има... Справедливостта се свежда до пълен хаос в правораздавателната система и спасяване поединично.

А свободата... Свободата в БГ се свежда до варенето на домашна ракия и безплатното сваляне на филми от мрежата... Или директно се заменя от салама.

Не може да има дясно обединение в едно общество, което не знае какво да прави със свободата си. В такова общество тиранията е закономерност. В БГ по време на избори се избира кой да бъде тиранинът. Едни си харесват дръзкия Бойко, други си падат по мекия Станишефф, а трети - горките - чакат да дойде редът и на Волен.
И ще дойде, да знаете. Ще дойде. Шайскопф ще стане Голям Шеф и тогава всички ще маршируваме!

24.06 2013 в 10:03

Не си филолог, ама си червен. Щом си против ЕС и Нато си ясен. Дърпаш към Русия. От тук нататък, просто не заслужаваш внимание.

24.06 2013 в 10:02

Това "дясно" трябва да се пенсионира.

24.06 2013 в 09:55

г-жа Неински е лидер на партия без електорат. Така че, нека не дава съвети кой с кого и как да се обединява в дясно. От съвети като нейните и на още 3-4 човека видяхме докъде се докара дясното пространство. Нека бъде така добра да даде път на младите по примера на съратника си и най-голям враг г-н Костов. По време на мандата като евродепутат, който спечелихте като член на синята коалиия сменихте още две формации. Мнението на подобни хора ама никак не тежи когато дават съвети какво да се прави.

24.06 2013 в 09:43

Възкресението на един политически труп, г-жа Михайлова. Стефан е абсолютно прав...