Нов пост за Калинка във Варна

Последна промяна на 07 ноември 2012 в 14:20 6904 4

Уволнената Калинка Пенчева и вицепремиера Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Калинка Пенчева, бившата говорителка на МВР Варна, е на път да оглави общинското предприятие за сигурност, контрол и обществен ред във Варна, съобщава Afera.bg

Около Пенчева се разрази скандал, след като в ефир тя нарече “селски глупак” варненеца Боян Максимов, който засне трима спящи полицаи в патрулка през юли т.г. 

Заради скандала премиерът Бойко Борисов поиска оставката  ù на 25 октомври. Вътрешният министър Цветан Цветанов се опита да я защити с оправданието, че трябва да се мине през "съответните процедури" преди да бъде уволнена.

Изненадващо процедурата мина точно в неделя - 28 октомври, когато беше организиран чрез Facebook митинг в София в подкрепа на Боян Максимов.

И тогава не беше категорично ясно дали Пенчева ще бъде уволнена, защото имала защита по Кодекса на труда като майка на дете до 6-годишна възраст. Цветанов все пак я уволни на 29 октомври.

Междувременно Afera.bg съобщи, че Калинка се е сдобила с два апартамента - един от областната управа на Варна и един от кметство „Одесос”.  Държавният е даден под наем.

На този етап обаче варненската Окръжна прокуратура мълчи за взетите от Калинка Пенчева апартаменти. 

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2012 в 22:31

Че тя вече си е платила за досегашния пост. Няма да и върнат парите, я! А кой взе парите? Май този е правилният въпрос.

07.11 2012 в 19:48

Горката женица,наказаха я строго,като кобилата Румяна...

07.11 2012 в 18:48

...."Гарван,гарвану око не вади!" така е и в този случай.Ако някои трезвомислещ българин е смятал,че въпросната калинка едвам ще смогва двата края се е лъгал жестоко. тази ще прогресира и при другото правителство,без значение кои е начело.Тя и при него ще пробие гадинката и мазна

07.11 2012 в 14:46

Ох, Калинките съсипват България. Какво може да се направи срещу калинките,м? ДДТ ли, какво ли!?