Новият стар кмет на Варна започна с уволнения

Последна промяна на 17 май 2013 в 17:37 3647 7

Община Варна, Снимка: petel.bg

Още с встъпването си отново в длъжност временният кмет на Варна Христо Бозов уволни дисциплинарно главния секретар на общината Михаил Куликов и освободи от длъжност предшественика си арх. Димитър Николов.

Мотивът на временния кмет е, че има недопустимо забавяне в подготовката на частичните избори за кмет, предвидени за 30 юни. Все още не била направена обществена поръчка за отпечатване на изборните бюлетини.

Дали ще има още уволнения, ще стане ясно утре.  

Христо Бозов стана отново и.д. кмет на Варна, след като Административният съд отмени решението на общинския съвет от края на април, с което Димитър Николов е избран за временен кмет на града.

Малко след 11 ч. днес юристите на общината съобщиха, че предвид тълкувание на съда ще възстановят доц. Христо Бозов на поста и.д. кмет. 

Бозов зае мястото на сваления от протестите предишен кмет на Варна Кирил Йорданов. Малко по-късно оставката му беше поискана с декларация от 33-ма общински съветници в града. Мотивите им бяха, че Бозов не изпълнява вменените му задължения.

Инициатори на отстраняването на Бозов бяха Иван Портних – областен координатор на ГЕРБ, Янко Станев и Владимир Тонев, които са зам.-председатели на общинския съвет. Владимир Тонев е от ПП “Нашия град” и често се свързва с групировката ТИМ.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2013 в 08:01

Все още не може да ми го побере акъла. Намърдваш се ти някак (мистериозно почти) в тая община, години наред стоиш там на хранилка без да правиш нищо, накрая ставаш кмет (?!) само защото са разкарали стария малоумен такъв, пак не правиш нищо и стоиш на хранилка, накрая и тебе те махат, а ти не само че отиваш да спориш, ами и съда ти се "връзва" на простотията и те връща в същата тая община, за да не правиш нищо и само да стоиш на хранилка!?!!! Що за скапана държава/община сме, щом допускаме нещо такова да се случи?! Ако някой успее да ми каже какво е направил ЛИЧНО Бозов за всичките тези години или дори само докато беше/е кмет, ще го призная! Ама отсега да ви кажа да не се мъчите излишно, понеже такова нещо няма!

18.05 2013 в 10:03

Аз предлагам да уволни всички. До 30-ти юни да остане само той в общината и да го видим колко пари ще открадне!

18.05 2013 в 08:55

Ясно, а ти си дърт комунист и се кефиш на Киро, искаш неговият заместник и бандата му престъпници да останат на чело на ВАрна. Рядко щастие сте вие, феновете на статуквото.

18.05 2013 в 00:20

Ooo, герберастчета хубави. Какво стана, Димитър Николов , подлогата на ГЕРБ/ТИМ го няма вече и вие от мъка тука намерихте да си хортувате

17.05 2013 в 23:19

Така се прави! Трябва да се реже издъно, иначе няма оправия.

17.05 2013 в 21:36

Трагедия! До 11 Бозата не знаеше дали е кмет или не, а в 12 тръгнал да уволнява.. Да идват по-бързо тези избори, че да си ходи окончателно този нещас*ник!

17.05 2013 в 17:57

Върна се на престола и реши, че ще коли и беси. И разбира се на първо място го отнесе дръзналия да му седне на мястото. Колко е ясно, колко е прозрачно. Да се радва сега, защото след изборите отново ще отиде в трета глуха, където му е мястото.