Обвиненията по случая с бюлетините в Костинброд готови до седмица

Последна промяна на 04 октомври 2013 в 15:00 1612 3

Бюлетините от Костинброд. Снимка: Сергей Антонов
Бюлетините от Костинброд. Снимка: Сергей Антонов

Прокуратурата ще е готова до седмица с обвиненията по случая с незаконните бюлетини, намерени на 11 май в Костинброд.

Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров по време на среща с генералния секретар на ЕК Катрин Дей в Брюксел. Посещението на Цацаров е по инициатива на българската страна, като в рамките на визитата си той даде отчет за свършеното от прокуратурата в последните месеци.

Цацаров е направил анализ на структурите и дейността на прокуратурата. Той е представил и план за действия и реформи за следващата половин година. Главният прокурор е обсъдил и препоръките към правораздаването, разписани в доклада за България, който ЕК представи през юли миналата година.

Обвинител № 1 заяви, че е „умерен оптимист“ за анализа в следващия доклад. Той посочи, че очаква констатациите на ЕК в началото на 2014 г.

„Ако той бъде през декември, имаме шанс кандидатурата на България за Шенген да бъде разгледана още през декември“, заяви Цацаров.

Той подчерта, че скандалът с подслушванията не е отшумял и подчерта, че ЕК следи отблизо работата на прокуратурата по случая.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2013 в 17:10

Чуколов и фикуса са невинни. Господ ги е направил такива.

04.10 2013 в 15:51

Ама как, депутатите имат имуинитет! Това на чуколов просто му е политическия изказ, и мнението за България. Фатака, са големи националисти - ама руски, и се борят със всевъзможни сили да не загубят българската си колония.

04.10 2013 в 15:19

а кога прокуратурата ще излезе с обвинение по поведението на болен сидеров? за пистолета? за средния пръст на чуколов от днес? за побоя на магистралата преди няколко години?