Окупирани зали и в университети във Велико Търново и Бургас

Последна промяна на 30 октомври 2013 в 13:06 1682 6

Окупираната зала във ВТУ

Студенти от Великотърновския университет и от Бургаския свободен университет окупираха зали в знак на съпричастност с окупацията на студентите от Софийския университет.

Окупацията на аудитория 321 на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вече е ефективна, обясни един от организаторите Светлин Тачев пред Дарик.

В понеделник и вторник в залата бяха допускани студенти за провеждане на лекции в аудиторията, но от снощи тя е вече окупирана.

Вчера вечерта във ВТУ се проведе кръгла маса на тема образованието в България, в която освен окупаторите се включиха ректорът проф. Пламен Легкоступ, преподаватели и представители на Студентския съвет. До консенсус относно окупацията обаче така и не се стигна.

Студентите заявиха, че се разграничават от Студентския съвет, който се обяви против окупацията. Те посочиха, че „не искат да сриват държавата, но не е дошло времето за диалог, въпреки готовността им за преговори“.

Тази вечер се очаква дискусията за проблемите в образованието да продължи.

В същото време стана ясно, че и студенти от Свободния университет в Бургас са окупирали една от залите в учебното заведение. Става въпрос за зала 222.

Студентите са изпратили декларация, в която настояват за промени в Закона за висшето образование, реформа в образователната система и въвеждане на принципа „парите следват студента“.

За момента студентите в БСУ не са поискали оставката на правителството.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2013 в 16:29

Каква УРКОпация бе, та те УРКОпаторите на снимката нямат и десет УРКИ...
Пълна манипулация и измама - шепа УРКОпатори се гаври с интелигентната и умната част на BG! И се гаври под диктовката на разни Соросоиди, дебелогъзата Тони Цонева, Ивет-Минет, Цветелина Карагьоз с тЪпънг пойнта! Какво беше тЪпинг пойнт – нагнетяване с малки групи напрежение в обществото, така ли беше? Още едно допълнение – и с малко пари за надник и за кльопачка и пиене през нощта - ефтинджос в BG е да наемеш протестъри и УРКОпатори. Айде, да се омитат УРКОпаторите ... има правилник на университета, има полиция, ИМА ЗАКОНИ, АЙДЕ ... ДА СЕ ПРИЛАГАТ...и към УРКОпаторите

30.10 2013 в 14:25

Ми не чети бе, като не ти харесва, оди там ОРК-УРКО-пирай и зомбясвай...

30.10 2013 в 14:22

АБе по техни изчисления правителствоно вече трябва да е паднало. Ама то нещо още не знае, че било паднало. По-вероятно Тиквата да си въобръзява, че е още в политиката. Май в Първа частна партия никой не може да събере достатъчно кураж и да му съобщи, че отдавна е аут.

30.10 2013 в 14:18

адски скучен си, във всяка тема едно и също коментираш...Та не знам Бойко тиква ли е, ама ти си със сигурност , при това куха!

30.10 2013 в 14:17

Толкова е масов този "студентски" протест, че даже за снимка не могат да съберат хора. Ако трябва да получаваш информация само от Offnews, ще решиш наистина, че правителството ще падне всеки момент. Дали не е време да се замислим кой печели от подобна несигурност и то определено на наш гръб.

30.10 2013 в 14:05

По-правилно е да се казва нe "Окупация", а "ОРКОпация" (от “ОРКИ”), латински Orcus, "злобни същества използвани от злите сили като войници"; или "УРКОпация" (от Урко- вожда на маймуните от “Планетата на маймуните”) прототип, който има много морфологични прилики с Вожда Тиква от Банкя. Вие как мислите?