Парламентът посрещна с овации Борисов, БСП ги няма (видео)

Последна промяна на 14 юни 2013 в 09:21 3050 4

Бойко Борисов ръкопляска иронично на регистрирания 121-ви народен представител, който осигури кворума. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов ръкопляска иронично на регистрирания 121-ви народен представител, който осигури кворума. Снимка: БГНЕС

С ръкопляскания и на крака парламентарната група на ГЕРБ посрещна лидера си Бойко Борисов. В пленарната зала отсъстваха представителите на левицата, така че бившите управляващи бяха мнозинство.

В началото на заседанието в залата влязоха депутатите на ГЕРБ, "Атака" и ДПС. На трибуната не присъстваха дори председателят Михаил Миков (КБ) и зам.-председателите Мая Манолова (КБ), и Христо Бисеров (ДПС). В отсъствието на ръководството парламентът не е в състояние дори да обяви почивка на заседанието.

След краткия смут в залата влезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Щом забеляза отсъствието на социалистите, експремиерът се усмихна доволно и започна да ръкомаха на партията си, откъдето го посрещнаха с овации.

Пред доволните лица от ГЕРБ и учудените физиономии на останалите две партии Борисов се разходи победоносно пред трибуните.

Част от червените депутати влязоха в залата едва в 9.15 и бяха посрещнати с иронични аплодисменти от ГЕРБ.

"С извинение за закъснението, моля, заемете местата си" - така в 9.17 ч. председателят на НС Михаил Миков обяви начало на заседанието.

Все още не е ясно защо "Коалиция за България" не са в пленарна зала. В кулоарите на парламента депутатите на Станишев отказват коментар с обяснението - "Чакайте, трябва да почакате". Предполага се, че парламентарната група е провела разговор с премиера Пламен Орешарски, който влезе в пленарна зала, редом с депутатите на КБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.06 2013 в 13:22

Е, нали няколко минути по-късно стана ясно защо са се бавили тия от БСП - заради избора на Пеевски. Ако и Борисов е знаел какво предстои, имал е още по-голямо основание да се радва. Защото Пеевски като шеф на ДАНС ще навреди на тези, които са го избрали, много повече, отколкото на ГЕРБ. Този избор дава голям коз в ръцете на ГЕРБ за съжаление.

14.06 2013 в 09:47

Калинките с крилцата си аплодират тиквата!

14.06 2013 в 09:33

Бащицата маха да го посрещат с ръкопляскания - какво падение. На този човек и на ЦвЦв, както и на Серго и Местан трябва да им забранят да заемат ръководни постове в следващите 50 години

14.06 2013 в 09:25

Не бе - просто радиовръзката с Москва се е разпаднала и БСП-то не знаят какво да правят.