Пенсионери поискаха мораториум върху сметките за ток

Последна промяна на 13 март 2013 в 16:35 1208 2

Протест на пенсионери пред парламента Снимка Сергей Антонов

Пенсионерски организации поискаха от служебния премиер Марин Райков да наложи мораториум върху зимните сметки за ток.

„Поради драматичното положение на пенсионерите, много от които са на границата на физическото оцеляване през зимните месеци, ние официално искаме служебното правителство да наложи двумесечен мораториум за изплащането на тези сметки от всички пенсионери“, гласи част от писмото, което пенсионерите изпратиха до премиера Райков.

Възрастните хора отбелязват, че върху скромния им бюджет са се натрупали необичайно високи сметки за ток, парно и вода, които те не са в състояние да погасят.

Пенсионерските съюзи подчертават, че „подкрепят усилията на всяко правителство, имащо волята да ликвидира античовешкия диктат на монополите в България“.

Те обаче са категорични, че търпението им се изчерпва и съобщават, че на 14 март ще проведат протест на площад „Александър Невски“.

Почти всеки четвъртък недоволни пенсионери излизат на протест на пл. „Александър Невски“. На 22 ноември миналата година те освиркаха парламента и посикаха оставката на правителството, която дойде три месеца по-късно.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2013 в 20:19

Добре охранени дядовци викащи "гладни сме"? И развяващи червеното знаме???
Аз гладен комунист не познавам... Но всичките са много алчни!!!
Лустрация за търтеите червени!

13.03 2013 в 17:55

... И ако сте достатъчно НАСТОЯТЕЛНИ... както ние във Варна бяхме спрямо варненския кмет (бивш) Кирил Йорданов - ще успеете да си извоювате каквото искате!!!

Не се предавайте! Не отстъпвайте! Упорствайте! До победа!