Протестът събра пари за откраднатото колело на Мария

Последна промяна на 02 август 2013 в 22:26 3632 8

Мария Стоева Снимка: Сергей Антонов
Мария Стоева Снимка: Сергей Антонов

В 50-ия ден на протеста демонстранти събраха пари за нов велосипед на Мария - жената, чието колело беше откраднато вчера в градинката на "Кристал".  

Кражбата стана, докато протестиращите освиркваха новия апартамент на банкера Цветан Василев, който е на мястото на легендарния ресторант "Кристал".

Мария Стоева е художникът, който изрисува "Мадарския конник" на Орлов мост, около който протестиращите от провинцията изписват имената на градовете, от които са пристигнали.

Детето на Мария също се превърна в един от талисманите на протеста, след като премина полицейския кордон пред парламента и танцуваше край служителите на реда.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.08 2013 в 10:26

Така... Не знам как да започна ..
Вчера
Vassil Velichkov и Tihich Tihichat в палатковият лагер, ми дадоха едни пари, с думите, че хората от протеста са ги събрали за да мога да си купя пак колело. Останах като гръмната. Причината да публикувам информация за това, че е откраднато колелото - беше надеждата ми да се намери, а не очакването някой да събере пари за ново, или да ми даде ново колело, което евентуално пак да ми откраднат след една година примерно. След миналогодишната кражба, когато се сблъсках лице в лице с процедурата в полицията след кражба на колело - това, че дигитални снимки на откраднатият предмет не се приемат а само хартиени, че видео материал на който го има извършителят на кражбата - също няма практика да се употребява и не беше приет - ми беше останала надеждата - хората да помогнат за намирането на колелото - по- ефикасно от органите на реда. Имаше и разследване на журналисти - напълно показателно за безпомощността на нашенската полиция и техника с която разполага и логика по която се води в такива случаи.
Имам си колело, което може да замести откраднатото, и да не ми е жал за него, когато и ако пак го откраднат, даже вече бях с него снощи... Самата логика, някой да краде, а друг да събира пари за да се купи ново нещо, което някой пак да краде не ми е понятна. Това е като ситуацията със здравната каса, пенсионните фондове, средствата за образование... цялата ни сбъркана държавна система.
Опитах се да върна парите - повече от 240 лева - а колелото струваше 170... не ги приеха.
Дадох от тези пари 20 лева на Петьо от лагера - за да си купи очила, които бяха счупени и загубени в нощта на 23ти- 24ти Юли - голямото меле.. а момчето без очила не вижда .. мисля да му дам и недостигащите му за нови очила още 30 лв.. Съжалявам, ако това се стори неправилно на хората, които са събирали пари специално за колело, но аз ново няма да си купя - в настоящата ситуация.
Нека направим така, че да не се краде - да ловим крадци, законите да значат нещо, камерите за видео наблюдение да се ползват по предназначение ефикасно.
Да махнем оградите около МС НС и пр.. Полицията да си свърши работата и с големите крадци и с дребните, които хранят големите... Защото! Както не може да се намери едно откраднато колело, така не се намират и откраднати заводи, стадиони, човешки животи.
А ние не искаме да живеем в такъв свят - нали?

03.08 2013 в 08:53

"Ще събират. Като са го откраднали" - изсъска агентът-комунист. ... Защо с толкова злоба, другарю ?

03.08 2013 в 08:18

Ще събират. Като са го откраднали!

03.08 2013 в 00:31

Ама чуваш ли се, какви ги приказваш ver? То работното време е минало, а явно че съсела не иска да плаща извънредни. Затова ги няма. Чух, че и стачка се гласели да правят, поплювковците от Позитано, де. Е, много-много не вярвам, все пак партията е права и когато греши, пардон, и когато не плаща. А ти, немой така да говориш за Мишо Шамара. И образовано, че и възпитано е момчето А вие сте седнали, кусури да му намирате.

02.08 2013 в 23:46

Да не го е гушнал някой от КТБ? То като тръгне да се краде веднъж си става навик и не му се вижда края :)

02.08 2013 в 23:17

някой змей от тези на др. Кутев няма ли да напише нещо тъпо ,че е скучно


искам да е шамара ама нямал думи имал око 100 в речника си и тука само ъъъ-ммм-еее в г..а

02.08 2013 в 22:52

Свирките!

02.08 2013 в 22:44

М/у другото Мария /iaj-bg/ е от най-дейните участници в нашия Форум, но е банната за дълго.....