Радан Кънев: Новият парламент ще е парализиран

Последна промяна на 26 май 2013 в 12:03 1611 3

Радан Кънев, председател на ДСБ. Снимка:БГНЕС

"42-то Народно събрание ще бъде един парализиран парламент, от който никакви закони няма да излязат, коментира номиниранията за наследник на Иван Костов в ДСБ - Радан Кънев. - В момента всички са вкопчени в процедурни битки и изчисляване на кворум."

Планът на предложения от БСП бъдещ премиер Пламен Орешарски не решава проблемите от кризата, програмата му дори не съдържа мерки за излизане от нея, каза Кънев пред bTV.

Радан Кънев бе номиниран за председател на ДСБ, след като Иван Костов подаде оставка заедно с ръководството на партията заради слабия резултат на изборите, който остави партията извън 42-рото Народно събрание.

Кандидатът за лидерския пост в ДСБ каза, че в партията не били подготвени да мислят за наследник на Иван Костов, но след такъв голям провал било съвсем нормално да има оставки.

Той коментира и готвеното обединение на десницата, за което заговориха фигури от дясното политическо пространство. "Обединение на десницата може да има само при здрави партии, които са наясно с исканията на избирателите си. Такива има у нас, но в криза, все пак имахме голяма загуба." Според Къневе обединяването на партии понякога дава лош резултат и единствено смисъл има в обединяване на избирателите.

„Едни хора ни питаха защо не подкрепяме достатъчно ГЕРБ, а други - защо не ги атакувахме. За част от избирателите най-важното беше да падне БСП, а за други - да бъдем пълната опозицията на ГЕРБ", обясни той част от трудностите пред партията в изминалата кампания.

Виж още за:
banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.05 2013 в 21:41

Имам една малка забележка към Веско-преди да говориш и да пишеш глупости да беше прочел икономическата и политическа платформа на ДСБ за модерната десница.Те имаха подготвени закони ,които имаха намерение да внесат още в първите дни на новото НС-за подобряване на бизнесклимата,за решаване на проблемите с цените на тока и горивата и за ограничаване на монополите и още много важни неща за България.Но този път природонаселението в България не се интересуваше от политически платформи.Всички се занимаваха с компроматите прехвръкващи между ГЕРБ и БСП и с незаконните подслушвания на простотиите,които си е говорил Бойко Борисов с Кокинов и земеделския министър.Но-глас народен,глас божи.Сега ще си сърбаме попарата ,която сами сме си надробили.А в 42-то НС всички са си свои-ДПС,АТАКА и ГЕРБ-родени от ДС и БСП за цвят-идилия...

26.05 2013 в 13:32

Радане, не те припознавам за лидер на дясното, но ако продължаваш да говориш глупости, и много други няма да те припознаят. Бръщолевенето ти в момента направо казва "Гроздето е кисело". По-добре се замисли, ако наистина ще замениш Костов, какво аджеба трябва да се направи, та да престанем да ядем бой от комунисти, турци и гейберасти на всички избори. На мене лично ми дойде до гуша!

26.05 2013 в 12:15

Всички "десни" са парализирани отдавна. Никой не можа да излезе със смислена политическа и икономическа платформа. Скоро "десни" партии едва ли ще има.

Трябва да се търси баланс между социалистическите и национал-социалистическите политики и партии. Те са действени и необходими в момента.