Съдът освободи мъжа, влачил кучето си с кола

Последна промяна на 20 юни 2013 в 18:15 4865 15

Райчо Иванов

Пловдивският окръжен съд пусна под гаранция Райчо Иванов, който влачи повече от километър кучето си с кола, съобщи bTV.

Мъжът ще може да напусне ареста срещу паричната гаранция от 2000 лева. Причината за решението на съдиите е, че Иванов е убил животно, а не човек, и затова не трябва да остава в ареста.

Защитниците на животни обявиха, че са шокирани от решението на съда. „Ужасното е това, че това става на публично място. Ужасното е, че така даваме пример на младите хора“, посочи природозащитникът Георги Ташев.

В същото време стана ясно, че при проведена вътрешна проверка, инициирана от окръжната прокуратура в Пловдив, са установени нарушения от страна на дежурния прокурор и двамата полицаи от Асеновград, решили да върнат тежко раненото куче на собственика му. Срещу тримата са образувани дисциплинарни производства. 

55-годишният Райчо Иванов беше арестуван в средата на миналата седмица. Разследващите успяха да го открият след разпит на свидетели.

Полицията започна разследване, след като във Facebook групата Animal Hope беше публикувана снимка на автомобил, който влачи вързано полуживо куче. По-късно полицията в Асеновград установи, че шофьорът е 55-годишният Райчо Иванов от село Тополово. Мъжът вързал кучето си за теглича и го влачил, за да го накаже за това, че изяло няколко от кокошките му.

Кучето беше открито живо, но с големи наранявания. След преглед при ветеринар то е било върнато на собственика му за лечение. 

По-късно животното беше открито мъртво. То е агонизирало около 24 часа преди да умре в дере, където било захвърлено от Райчо Иванов.  

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.08 2013 в 21:23

How can any normal person justify dragging a dog behind a car because it had eaten the hens!

Its Barbaric! we live in 2013

24.06 2013 в 17:58

И, по въпроса за данъците, humanhelp! За какви данъци говориш, с които помагаш на приютите!? Ти в кой град живееш? И, се разходи първо до местния приют за животни, да видиш за каква борба става въпрос. Животните живеят по добре извън тези приюти, вътре мизерстват. А, в частните приюти хората са направо герои. Знаеш ли как се гледа едно куче? А, как се гледат 500? А, как се изхранват 500? С данъците си плащал той! Невежа!

24.06 2013 в 17:53

Говориме за начина, по който е направено! Защото се е гаврил с живо същество!

А, за предишния ти пост:

Разликата е, че животните се доверяват на инстинктите си, а при хората е осъзната жестокост и съдизъм. Именно затова хората се осъждат за деянията им, защото делата им са осъзнати. И, съдът е сбъркал като го е пуснал. Защото това си му е в природата, следващият път може да е дете, което му е надраскало колата, например! Да не говорим, че едно домашно куче, ако е добре нахранено, ни би си “поиграло” с кокошките по този начин. Но, това го знаят само хората, които са отгледали поне един домашен лубимец, Уйчо! Дано се намери някой, който да му върне тъпкано жеста на тоя садист! Ако не…ммм, ще видим!

24.06 2013 в 17:51

Разликата е, че животните се доверяват на инстинктите си, а при хората е осъзната жестокост и съдизъм. Именно затова хората се осъждат за деянията им, защото делата им са осъзнати. И, съдът е сбъркал като го е пуснал. Защото това си му е в природата, следващият път може да е дете, което му е надраскало колата, например! Да не говорим, че едно домашно куче, ако е добре нахранено, ни би си "поиграло" с кокошките по този начин. Но, това го знаят само хората, които са отгледали поне един домашен лубимец, Уйчо! Дано се намери някой, който да му върне тъпкано жеста на тоя садист! Ако не...ммм, ще видим!

23.06 2013 в 18:27

Представи си как псетата станат повече от хората, примерно 14 000 000.
И к'во правим тогава?

23.06 2013 в 18:17

Силвия, как може да си такава садистка?!
А какво да правим ако заловим куче, което е нахапало човек? Да го вържем и да намерим някой човек (или тигър или друг пес) да го хапе ли? Око за око , така ли?
Вижда се какви "хуманисти" сте вие, кучкарите.

21.06 2013 в 03:48

humanhelp казва:
20 юни 2013 в 20:18
Всички кучета без регистрация и паспорти трябва да бъдат евтаназирани, а не да се хранят от нашите данъци по приютите-безмислено е.
Ей селянин,спести си тъпия коментар.Бедняци като теб не трябва да коментират.Данък,толкова ли си скъсан бе прошляк.Да биле евтанизирани ,то ти май трабва да си за евтанизация.
Аман от тъпаци като теб....

20.06 2013 в 21:29

Поредната несправедливост, извршена от българският съд! Този не трябва да излиза от затвора! Един безчовечен садист, който утре може да завърже и някое дете да влачи, защото е брало от овошките в двора му например! Нямам думи!

20.06 2013 в 20:56

Животните не са вещи. А кучетата са уникални същества - безусловно обичат човека и са предани.

20.06 2013 в 20:32

Рядко малоумна постъпка от страна на въпросния дежурен прокурор и 2 полицаи - да вземат решение да върнат за лечение кучето на същия изверг, който му е причинил това? Може би трябваше и да му дадат торба пари, с които (ако реши) да купи лекарства за кучето, което е мъчил?