Шефът на студентите учил над 10 г., прекъснал за слаб успех

Последна промяна на 28 март 2013 в 17:20 5459 9

Калин Костов (ц.) и Христо Лафчиев (д.). Снимка: БГНЕС
Калин Костов (ц.) и Христо Лафчиев (д.). Снимка: БГНЕС

Ангел Георгиев е "вечният студент", който учи повече от 10 години, а в досието му пише, че е прекъснал третата си магистратура поради слаб успех. Освен с Красьо Черния и скандалния ректор на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов, той е свързан и с ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров.

Тези обвинения срещу лидера на Движение "Орлов мост" и председател на Национално представителство за студентските съвети (НПСС) отправиха днес от Сдружението за европейско качество във висшето образование.

Позовавайки се на досието на Георгиев от Стопанската академия "Д. А. Ценов", адв. Калин Костов, който е и бивш негов преподавател, обясни, че той се води за студент от 2002 г. 

Георгиев започва следването си в специалността "Стопанско управление" през 2002 г. През 2006 г. записва магистратура по "Бизнес администрация", а през 2007-ма отново учи магистратура - този път "Финансов мениджмънт".

Преди третата си магистратура, през 2008 г., Георгиев защитава докторска степен, като на защитата се явява с неговия приятел Красимир Георгиев - Красьо Черния, каза Костов.

3 години по-късно започва да учи трета магистратура - "Мениджмънт по търговска дейност", която прекъсва заради слаб успех, сочи справка в студентския регистър. Съмнителен, според Костов, е и фактът, че третата си магистратура Ангел Георгиев записва 3-4 дни, преди да бъде избран за председател на НПСС.

Христо Лафчиев от БАН заяви, че НПСС са направили опит да подменят протестите. Ангел Георгиев и други членове на НПСС се обявили за "велики реформатори" много след самите протестите.

Създадената през 2000 г. НПСС обслужва интересите на няколко университета, смята Лафчиев.

OFFNews потърси за коментар Ангел Георгиев, който заяви, че изнесените данни не отговарят на истината. Той е категоричен, че не е прекъснал следването си.

"В момента съм в удължен срок на обучението си, защото не успях да защитя навреме дипломната си работа", каза Георгиев.

Това щяло да се случи през август. По повод обвиненията, че е "вечният студент" Ангел Георгиев заяви, че "човек се учи докато е жив" и "всеки има право на обучение, независимо на колко е години". 

От НПСС заявиха, че всички нападки срещу студентската организация са провокация и опит да се дискредитират техните предложения за реформа във висшето образование.

Ангел Георгиев е сред създателите на "Движение Орлов мост", което предяви претенциите да е участвало в протестите на Орлов мост и не само това - че е свалило властта. Движението си избра за водач Христо Стоичков.

Масово студентите се разграничиха от Георгиев, НПСС и Движението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2013 в 23:06

Леле мале! Калин е захапал бившия си възпитаник Ангел и целия форум трещи. Ами аз ги познавам и двамата! Костов казах ли ти, че от това лайно човек не става, а ти казваше, че трябвало да се уважаваме взаимно и че трябвало да се защитават студентските каузи! На ти сега виж какво гадно кариеристче създаде! Въпреки всичко от мен Костов + Ангел Георгиев -!

13.11 2013 в 23:03

Мачкай Калине гнилите псевдостуденти!Всички те подкрепяме, гадовете лаят и 10 пъти да те уволни назначения от Ангел Георгиев боклук Адамов ти пак ще си останеш уважаван от студентите ти! Ех, защо нямаше повече преподаватели като теб!

30.03 2013 в 16:43

В тези 25 лева на ден надница явно влиза и писане по форумите в защита на НПСС.

29.03 2013 в 20:02

Сдружението за европейско качество на висшето образование - Пълна пародия!!!!!!! Попитайте едно или две момичета учили в Стопанска Академия допреди 5-6 години да ви разкажат за асистент Калин Костов. Навярно още тръпнат от ужас, когато си спомнят упражненията които са има ли при него по граждаснко право. Долно мръсно копеле което се гавреше с всяко момиче в групата. Колко обиди сме понасяли от тази свиня. Бяхме нарични от него курви, болкуци и много други. Два пъти лично съм се оплавала на декана. Нека каже колко често идваше пиян на лекции и упражнения! Безсрамник!!! Тръгнал сега да говори против някакви си студенти и ректора който го изгони!!

29.03 2013 в 12:36

Калин Костов не беше ли изгонен от Академията като преподавател,защото ходеше пиян на лекции и предлагаше секс за студентките по време на час ? А и май има и жалби в полицията срещу него.Май и доста партии смени и в момента е при Кунева и се готви пак да влиза У политиката.На този човечец аз не бих му имал вяра...лае едни и същи неверни глупости от няколко години.

29.03 2013 в 11:59

дали ако в политиката влезе човек живял на Марс 30 години пак няма да се намерят 20 хейтъра и 15 медии които по цял ден да пишат критики. Аман аман аман.

29.03 2013 в 09:07

Аз мисля, че инициативата на НПСС е чиста и в подкрепа на студентите. Защо трябва винаги когато някой се захване с нещо добро за другите да бъде оплюван и компроментиран. Защо вместо да сипе лъжи по медиите, г-н Костов не вложи отрицателната си енергия в някоя добра кауза за просперитета на страната, както в момента го правят студентите?

28.03 2013 в 22:15

Най-накрая Лафчиев да каже нещо умно!
Във връзка с това, че човек се учи докатое жив, така е, нека да учи, но не може да си минал трийсетака и да си представител, а още повече председател на студентски или младежки съвет... Изглежда малко нечистоплътно!
Това е като Лафчиев, които е представител на младите учени, само дето при него мирише на комплексарщина, а не на пари...

28.03 2013 в 17:49

Тези са пълен фалш!...