Столичната полиция: Очакваме провокации довечера

Последна промяна на 20 февруари 2013 в 16:33 1970 7

Протестът в София на 19 февруари 2. Снимка БГНЕС
Протестът в София на 19 февруари 2. Снимка БГНЕС

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предупреди, че има информация за "подготвяни крайни действия по време на организираните за тази вечер протести".

Полицията призовава столичани да изразят гражданската си позиция по мирен начин.

Оттам приканват още гражданите да съобщят своевременно на униформените служители или на тел. 112, ако забележат хора, които провокират ескалиране на напрежението или проявяват агресия. 

"Полицията призовава гражданите рязко да се разграничат от проявите на вандализъм.

Служителите на реда не търсят конфронтация. Основната им цел е да пазят на първо място здравето и живота на хората, както и личното и обществено имущество, сигурността и спокойствието – в интерес на всички ни", се казва в съобщението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2013 в 17:58

Безумци ли сте вие,кръв на всяка цена ли искате!Какъв е този призив за молотов и камъни?

20.02 2013 в 17:45

Началника на СДВР е мръсно милиционерче.Жандармеристите са събрани от софийските села и са брутални свине!Млатят наред и не мислят!Само с молотов и камъни хората могат да се защитават от полицейския произвол, който се упражнява!Отпор трябва!

20.02 2013 в 17:43

т.е. - ще бият наред... *

аз довечера летя към Бг и от утре съм на фронтовата линия !

приятели, дръжте се, не се връзвайте на мутрите !!!

* облечете се дебело + кожени ръкавици + строителна каска или поне дабела шапка!

20.02 2013 в 17:37

Спомням си далечната 1974 година,когато бяхме на щабно учение в Гоце Делчевския район и селата Дъбница,Корница и др.в този район протестираха и бяха обявили неподчинение във връзка със смяната на имената им.Тогава с рейсове една нощ докараха пернишката милиция и по същия метод като снощи смазаха протестиращите.Това ми дава повод,да кажа,че на 100%съм сигурен,че тези лумпени,които пребиха невинните хора са от провинцията докарани в някоя бивша казарма,където се отглеждат и инструктират по милиционерския начин.Нищо ново!

20.02 2013 в 17:28

В Русе я искат от обед.

20.02 2013 в 16:57

След няколко часа във Варна ще се иска ОСТАВКАТА НА КМЕТА!!! Една гнила ябълка, която вече не знам кой мандат трови варненци!!! И ще я получим. Ще обърнем и по-специално внимание на не безизвестните ТИМ по-нататък...

Да си направят извод тези, които смятат, че протестите са хаотични или народът се е объркал... В Пловдив също по всичко личи, че хората ще извоюват това, за което са тръгнали - отнемане лиценза на EVN, явно кметът на тях не им е проблем, което показва, че ИМА КОНЦЕПЦИЯ! Гражданите вече не са една безлична маса. Оказа се, че между хората има ЕДИНСТВО! Всички знаем, какво искаме, какво е правилно за БОЛШИНСТВОТО. 15 автобуса роми не могат да спасят вече никоя партия...

Столичани... на вас се пада най-тежката задача... За добро или зло - не се съмнявайте, че всички сме с вас! Благодарим, че разклатихте стола на властта в България вчера, с кръвта си. Няма да се откажем и занапред да побеждаваме НАГЛИТЕ!!!

20.02 2013 в 16:47

Има слухове ,че ще има келешчета с молотовки, с което се надявам мирно протестиращи да ги спрат