Цецка и Лили Павлова за тефтерчето на Златанов: Ни чул, ни видял

Последна промяна на 21 юли 2013 в 15:42 4607 6

Лиляна Павлова и Цецка Цачева Снимки: БГНЕС

Изказвания в стил "Ни чул, ни видял" направиха регионалната министърка и шефката на парламента при ГЕРБ Лиляна Павлова и Цецка Цачева за тефтерчето на Филип Златанов, в което той е записвал "мокри поръчки" за политици.

"Въобще не съм знаела как действа тази комисия и не познавам този човек. Нека компетентните институции си направят проверката. Всяка власт си има своите кусури и грешки. Мога да ви гарантирам, че институцията, която съм ръководила, не е работила по този начин", заяви Лиляна Павлова в интервю за БНТ днес.

"Честно да си призная, много кандидатури са минали и с решения на Народното събрание са били избрани. Нямам конкретен спомен за Филип Златанов. Тази комисия бе едно от изискванията на европейските ни партньори", каза пък бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева пред БНР.

Разкритията за тефтерчето на отстранения и вече обвиняем бивш шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов бяха направени от прокуратурата. От записките стана ясно, че поръчките за разправа с политически опоненти и "бивши фактори" в ГЕРБ са спускани от лица с инициали И.Ф. и Ц.Ц.

Бившата шефка на правната комисия в парламента Искра Фидосова не се разпозна, но ден след разкритията подаде оставка и пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ, и като депутат.

Днес Лиляна Павлова описа оставката като изключително достойно действие с цел изчистване на името.

"Всеки трябвало да си понесе отговорността за действията или бездействието", каза Павлова.

При въпрос за ролята на Фидосова при вземането на решения в ГЕРБ Цачева отговори, че тя била председател на правната комисия, която по дефиниция била най-натоварената.

"За това как е работила тази комисия съм следила по нейните доклади и становища, така че не мога да схвана въпроса какво трябва аз да съм усетила като нюанс в работата на г-жа Фидосова", каза Цачева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.07 2013 в 03:04

Ех, Мариела ...
Много букви, ама това място тука не е съд, та пледоарията не е по адреса.
Тия госпожи нали се фръцкаха че правят всичко и всякак? От тях зависеше държавата.
Значи сега имат два варианта - или да поемат всичката отговорност, или да кажат че тогава са лъгали.
И в двата случая пак имат два варианта - да вървят да копаят или домати, или тютюн. И да целуват ръка на който им даде хляб. Но работа на жълтите павета вече нямат.