Цветанов: Цацаров говори, без да има доказателства

Последна промяна на 05 юни 2013 в 09:09 2131 6

Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС

"Знам, че съм невинен и това ще се докаже." Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, след като внесе декларация в деловодството на Народното събрание, че доброволно се отказва от имунитета си на депутат.

Точно в 8.45 ч. Цветанов мина през стаята на ПГ ГЕРБ, след което се отправи, заедно с пресаташето си, към деловодството на парламента. Там той внесе декларацията.

Пред журналисти в кулоарите на парламента Цветанов заяви, че не се интересува какви точно са входираните срещу него обвинения, защото знае, че е невинен и това ще се докаже.

"Не ми остана време да се запозная точно с нещата, които са входирани, но за мен това е без значение. Това са поредните внушения, които ще бъдат използвани спекулативно от днешните управляващи. Аз знам какво съм правил. Никога нито съм разпореждал, нито съм си помислял за незаконно подслушване", каза бившият вътрешен министър.

Цветанов коментира, че не е запознат с предложената вчера комисия, която да разреши разследване срещу него за незаконното подслушване.

"Не съм изчакал последния момент, има 14-дневен срок, в който, след като ми е поискан имунитета, мога да се откажа", заяви Цветанов.

Бившият вътрешен министър подчерта, че не е запознат с обвиненията на Прокуратурата.

"Вие как го разбирате този неупражнен контрол? Кой го твърди? Главният прокурор, но той няма доказателства. Ако самия главен прокурор го чуете какво казва, той самият заявява, че все още няма доказателства за незаконно подслушване", обясни Цветанов.

Според бившия вътрешен министър всичко, което се случва с него, е резултат от омразата на останалите партии срещу ГЕРБ и желанието на социалистите за реваншизъм.

Той обяви, че в последните дни са го търсили десетина приятели, които са адвокати и имат желание да поемат защитата му. 

"Спрял съм се на един от тях, но ще разберете кой е той, когато му дойде времето", каза Цветанов.

Като първа точка за пленарното заседание днес депутатите бяха планирали да гласуват създаването на Временна комисия, която да позволи започването на разследване срещу Цветанов. След като бившият вътрешен министър се отказа сам от имунитета си, тази точка отпадна.

"След малко лично ще стана и ще се обадя на главния прокурор, за да го информирам", каза председателят на парламента Михаил Миков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.06 2013 в 12:31

Всички, освен 2-ма, 3-ма идиота на заплата при мафията*, без да броим теб! ;)

*Направи си справка какво значи "мафия", защото подозирам, че нямаш представа: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F)

05.06 2013 в 11:44

Съмнявам се дали въобще знеш кой е Франкенщайн, драги ми смехурко. Така, че прочети, информирай се и опитай пак.

05.06 2013 в 10:25

ЦЪРВУЛА НАРЕЧЕ ЦАЦАРОВ ЛЪЖЕЦ.ТОЯ КРЪГЪЛ НИЩОЖНИК Е ФРАНКЕНЩАЙН..

05.06 2013 в 10:23

Кои са тия всички? И кой те е упълномощил да говориш от името на всички?

05.06 2013 в 09:39

“Знам, че съм невинен и това ще се докаже.”

Че ще се докаже невинност, ще се докаже; досега не се е случвало престъпник от голям ранг да бъде осъден в тази държава... Макар, че всички знаем, че е виновен.

05.06 2013 в 09:26

А главния прокурор какво направи по този сигнал?
http://www.svobodata.com/page.php?pid=11049&rid=20

Или Сугарев трябва за набеждаване, или Станишев за престъпления.