Цветанов: Цветлин Йовчев е некоректен

Последна промяна на 08 август 2012 в 09:11 1265 1

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Изказването на началника на кабинета на президента, че в страната има тежък проблем със сигурността, е некоректно. Това каза тази сутрин в ефира на БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов. Той коментира изказването на Цветлин Йовчев, който е и бивш председател на ДАНС от преди седмица. В коментар за атентата в Бургас Йовчев каза, че не може да се говори за пробив в сигурността на страната, но трябва да се отчете, че "че имаме тежък проблем със сигурността".

"Не съм гледал самото интервю, запознах се с него от вестниците. Ако това наистина е изведено като основна тема в разговор, който сте водили, мисля, че е некоректно от негова страна. Нека да не забравяме, че той беше доскоро директор на Държавната агенция за национална сигурност", заяви министър Цветанов.

Според Цветанов е "по-важно това, около което се обединихме всички, които участвахме в Консултативния съвет при президента, действително да се направи един анализ на динамиката на системата за сигурност и по-специално на средата за сигурност".

Терористичният акт в Бургас е подготвен извън територията на страната, каза вътрешният министър. Полагаме максимални усилия. Има и други хора, участвали в подготовката и реализирането на терористичния акт, каза Цветанов, но посочи, че това е оперативна операция, която не може да бъде разкривана на този етап. 

Има и оперативна информация за предполагаемите версии, свързани с извършителите. 

Цветанов заяви, че се работи в пълна солидарност със службите по света, за да се стигне докрай в разкриването на всичко, свързано с атентата.

Не трябва да всяваме паника, полагаме максимални усилия всички да спим спокойно, каза министърът. Цветан Цветанов каза, че по случая с атентата са се обадили много хора и това също натоварва с много работа вътрешното министерство, защото всеки сигнал трябва да бъде проверен. 

 

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2013 в 07:40

ЧЕХЛЬОТО ПЛЪХА ИЗПИТВА ГОЛЯМО ШУБЕ ОТ ОСТАВКАТА НА ЙОВЧЕВ.В "АФЕРА" Е НАПИСАНО КАКВО ТОЧНО Е СТАНАЛО.ПОМАКА ПРОСТ Е ЗАВИСИМ ОТ ХОРАТА ОКРАЛИ БЪЛГАРИЯ.МУХЪЛА Е ВРАГ НА ДЪРЖАВАТА И СЪДИЯ НА ОЛИГАРХИЯТА.