Трети протест срещу Синята зона в София днес

Последна промяна на 17 август 2012 в 08:33 1076 2

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Протестиращите срещу новите правила за паркиране в София ще блокират и днес кръстовището при паметника на патриарх Евтимий.

Демонстрациите ще започнат в 18.00 часа. Протестиращите призоваха при тях да дойдат кмета на столицата Йорданка Фандъкова и председателя на общинския съвет Елен Герджиков, които не се отзоваха на вчерашния призив на участниците в митинга.

Протестиращите ще излязат за трети пореден ден на кръстовището и ще го блокират за кратко.  

Повече от 10 хил. души подкрепиха с подписите си иск срещу новата наредба на Столична община

С новите правила цената за паркиране на час в идеалния център става два лева, а в новата Зелена зона - 1 лв./час. Зоните ще важат за времето от 8.00 до 19.00 часа, като Синята зона ще действа и в събота между 8.00 и 14.00 ч.

Общинарите приеха и по-висока цена за годишен абонамент на живеещите в центъра. Те ще трябва да платят 150 лв. за стикер в Синя зона и 100 лв. за Зелена. За втори автомобил цената ще е три пъти по-висока. Недоволството на живеещите в центъра е в това, че тази такса не им осигурява паркомясто.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.08 2012 в 20:43

Омбудсманът е човек с изключителен авторитет и висока правна подготовка! Смятам, че неговата позиция трябва да се уважава, въпреки мераците на общинарите да ни бъркат все по-дълбоко в джоба!!! Никой не иска ясно и еднозначно да обясни как моите 150 лв. НЕЗАКОНЕН ДАНЪК паркинг ще намалят трафика в централната част!!! МОЯТА КОЛА ПО ПРАВО ДОМУВА ПРЕД ЖИЛИЩЕТО МИ! Ако ни поискат утре 500 лв. значи ли това, че трафика ще се намали над три пъти! Ами те цените на горивата автоматично ще регулират трафика. А може би ЦГМ се безпокои именно от това, че ще и паднат рязко приходите ои бързат да НАВАКСАТ С НЕЗАКОННИЯ ДАНЪК ПАРКИНГ! Е, дано има и разумни хора в СОС!!!

17.08 2012 в 08:44

Омбудсманът отдавна изпрати до СОС становище за режима на платено паркиране:
ТОВА Е НЕЗАКОННО ОПРЕДЕЛЕН ДАНЪК!

НЯМА ФИНАНСОВА ОБОСНОВКА И ТАКСИТЕ ЗА «УСЛУГИТЕ» НЕ СА С РАЗХОДООРИЕНТИРАН РАЗМЕР СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОТО РЕГУЛИРАНЕ

А ОБЩИНАРИТЕ, ПОДКРЕПЯНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВЪРШАТ БЕЗЗАКОНИЯ, РЕКЕТ И ТОРМОЗ НА ГРАЖДАНИТЕ!!!