Трима МВР служители издали Цветанов за подслушването

Последна промяна на 03 май 2013 в 09:06 2016 11

Един от плакатите, издигнат на протеста срещу подслушването миналата неделя

Трима от четиримата обвиняеми за скандала с незаконното подслушване шефове на спецдирекцията СДОТО на МВР са признали пред разследващите, че са използвали автомобили за незаконно подслушване след устно нареждане на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.

С тези показания Цветанов става главен подбудител на незаконното подслушване. Прокуратурата обаче не може да му повдигне обвинение, защото засега той не иска да се откаже от имунитета, с който се ползва по време на предизборната кампания, съобщава в. "Преса".

Признанията на трима от четиримата полицаи не ги освобождава от наказателна отговорност, но съдействието на правосъдието може да смекчи наказанията.

Показанията могат да променят евентуалното бъдещо обвинение срещу Цветанов. Досега се смяташе, че ще му бъде повдигнато обвинение за неупражнен контрол върху използването на СРС-та. Ако се докаже прякото му участие в незаконното подслушване, той може да понесе и по-тежко наказание.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.05 2013 в 00:18

Анализаторе, нещо не си много вещ в юридическатата материя.
Тримата твърдят нещо, вярно или не, но доказването на лъжесвидетелстване е проблем на другата страна. Според същата презумпция , твърденията им са верни до доказване на обратното. Две свидетелски показания са достатъчни, три са много.
Така е в България.

04.05 2013 в 01:07

Че това е натопяване, спор няма! Защо тия тримата хубавци едва сега го казват това? Стари опитни ченгета, нима не можаха да запишат тайно самия Цветанов, докато им дава устните разпореждания??? Да отидат първо при висш съдия, да обсъдят ситуацията с Гл. Прокурор и да действат по план и по закон и да заковат Цветанов с неговите гвоздеи. Да, ама не! Хайде, при Трактора поне да бяха отишли - той е спец в тези работи ... :-) А те плачат като ученички, хванати на голо хоро:
- "Ама нас ни накараха да се съблечем"
- "Добре де, накараха ви да се съблечете, ама никой не може да ви накара насила да се кълчите в екстаз на голо хоро" :-)

04.05 2013 в 00:38

Този случай "ухае" на лъжесвидетелстване от страна на тримата хубавци. Защото те са тези, които трябва да докажат, че Цецо устно им е нареждал подслушвания, а не Цецо, че не им е давал нареждания. Защото техните твърдения го обвиняват - в нормалното право, съгласно презумпцията за невиновност, доказва този, който обвинява. Това означава най малко две неща:
1. От една страна всеки от тях персонално да опише детайлно и една по една всички свои срещи с Цецо, на които той е давал нарежданията - при какви обстоятелства са се провеждали, къде са се провеждали, кога, на кои дати са се провеждали,
2. От друга страна всеки от тях персонално да докаже, че винаги след всяка от тези срещи, като резултат от тях се е провеждало подслушване - с пътни листи на автомобили, с изписване на подслушвателна техника по дати в отчетните книги, с разпореждания към технически персонал и т.н.
Да се говори е лесно, но да докажеш, че това, което си говорил, е истина, не е така лесно. Особено ако си говорил лъжи... Тогава влиза в сила поговорката "на лъжата краката са къси"...

03.05 2013 в 18:15

Оф че поредни глупости, и как се доказва в съда това "устно нареждане"?

03.05 2013 в 15:15

Ако го осъдят ще почерпя :)
Но няма да му се размине ако си мисли че ще се измъкне с фокуси. Може да бъде свален с протести или куршум. Тоя нагъл лъжец и чужд агент няма да получи прошка от народа.

03.05 2013 в 12:01

Хахаха, Цвъки го уловиха в престъпление по служба, ако не знаеш.
Подслушва се навсякъде - и в Хамерика, и в Савецкия Саюз, и в "тази страна",
само че по ред, определен със закон, хахаха...

03.05 2013 в 11:56

В Съветския съюз каквото било, било. Хем няма вече СССР, хем каквото и да е ставало, си е работа на съветските хора. САЩ също има кой да ги мисли. Нашата си кочина имаме за разгрибане, нашата!

03.05 2013 в 11:07

Хахаха, в САЩ и Съвецкия Съюз не били подслушвали, нямало такова нещо по света, само в България ставали такива работи, едва ли не...

03.05 2013 в 10:27

И аз съм съгласен с тази теза. Видяхме как се прави правосъдие в България с подслушването на Найденов, Кокинов и Борисов. Все пак хората си имат семейства и им е мил животът. Прави впечатление, че и в медиите разкритията от подслушванията не се коментират, а българина е гладен и мачкан и не му е до разсъждения какви "умни глави" са ни управлявали и пак се натискат за същото за да могат поне отчасти да прикрият престъпленията си. Вчера немския вестник много добре го каза.

03.05 2013 в 09:43

ПРАВ СТЕ ! ТАКА БЕШЕ СЪС ШЕСТТЕ АПАРТАМЕНТА,МИШО БИРАТА И Т.Н.!