Варна прави аквапарк върху 160 дка, подарени от държавата

Последна промяна на 05 март 2013 в 17:46 4033 4

Община Варна, Снимка: petel.bg

Правителството в оставка ще даде безвъзмездно на община Варна 160 декара терени в квартал "Галата". Там ще бъде изграден аквапарк.

Решението ще бъде взето на заседанието на кабинета на 6 март.

Досега общо четирите имота са били на Министерството на отбраната. Терените са застроени със 7 сгради и 5 специални съоръжения. Всичко ще бъде отнето от МО "поради отпаднала нужда".

Намерението на местната власт е със собствени средства да изгради многофункционален комплекс за водни спортове и зона за отдих, да възстанови пътя за движение на МПС в близост до плажната ивица и да разшири гробищния парк на кв. „Галата”, пише правителственият пресцентър в съобщението си за решението до медиите.

banner 545x
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2013 в 22:42

Вместо да реституират имотите на хората, ще откраднат земята на бившето поделение и ще построят високотехнологичен парк - проститутки, наркотици, хазарт. Те друго не могат.

06.03 2013 в 09:27

Нямам съмнения, че сред тези 160 дка. са невърнатите земи на дядо ми. 20 години вече фамилията не може да възстанови собствеността си заради игри от най-високо равнище, включая и от страна на кмета КЙ. Той, доколкото лично е неведнъж информиран, комисията за борба с корупцията по високите етажи, областни управители, МО и Министерство на земеделието … години наред разиграват естествените ни претенции да получим обратно отнетото през 1946 с царски указ заради тогавашните нужди на войската, невърнато и неплатено и досега! И купено на времето с малкото пари на изселени от родните им места бежанци от Македония, жертва пак на нагли политици, които преследват единствено “личното свое земно доволство”, каквото и да говорят.

06.03 2013 в 07:56

Популизъм в действие.. "със собствени средства"- брей! (това са парите на варненци) Посещението на атракционите безплатно ли ще е после? (мен да питате, концесия ще е) Дали заведенията ще са само "аква"?;) Аквапарк означава място, на което просто може повече да се строи (бетон+ мин. 60% водни площи и съоръжения до морето!) И последно, болната тема, за Морската - е там, в момента, аквапарк се строи...а хората протестират (меко казано)...какво ще ги правят два аквапарка, все до морето?!

05.03 2013 в 18:09

Ще го строят фирмите на Киро нали?