Варненци: Омбудсманът преговаря с "фалшиви" протестиращи

Последна промяна на 07 март 2013 в 08:57 2213 6

Константин Пенчев, омбудсман на републиката. Снимка: БГНЕС
Константин Пенчев, омбудсман на републиката. Снимка: БГНЕС

Среща на националния омбудсман с граждани от Варна събуди повод за недоволство сред част от протестиращите в града. 

Общественият съвет на протестиращите граждани в морската столица се оплака, че на 1 март омбудсманът се е срещнал с трима мъже, които обаче не били техни легитимни предсатвители.

"От името на Обществения съвет на протестиращите граждани във Варна категорично се разграничаваме от действията на Ивайло Василев, Мартин Аргиров и Александър Арамов", написаха в декларация хора от Обществения съвет.

"На срещата е било поискано обудсмана на републиката да представлява варненци, както и да уведоми президента, че лицето Иван Петров вече не е представител на протестиращите. От своя страна омбудсманът на България, г-н Константин Пенчев, е заявил, че ще запознае президента за създалата се ситуация.

Заявяваме, че господата Василев, Аргиров и Арамов не са членове на отворения Обществен съвет на протестиращите варненци. Отчитайки този факт, присъствието на горепосочените на подобна среща с г-н Пенчев може да се тълкува само и единствено като среща на граждани изразяващи своята еднолична позиция", пишат още протестиращите.

Ние се противопоставяне на всякакви солови акции, в които лица се представят като говорители на протестиращите без да имат акредитацията за това, особено когато става дума за представляване пред официални институции, завършва писмото.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2013 в 16:38

Offnews, услужливата ви статийка не струва пет пари. Ако сте получили писмо и сте счели за необходимо да му дадете гласност, то публикувайте цялото писмо заедно с имената на 'подателите'. Да им видим и правописа, и грамотността на тези 'лидери' на комитети. Спирам да ви чета !!!

07.03 2013 в 13:38

В наша защита аз ще кажа, че бяхме предложили лично ние тримата Омбудсмана да бъде представител на гражданите на Варна. Поради факта, че този обществен съвет, беше създаден преди това като ИК на тъмно в един бункер до стадион Тича, без дознанието на гражданите и тяхната воля, то ние се разграничихме и решихме да потърсим правата си от официалния представител на гражданите в Република България, а именно Омбудсмана. Тези които следят ситуацията и протестите от близо и участват в тях най-добре ни познават. За срещата ни с Омбудсмана бяхме оповестили всички медии предварително, докато този ИК (съвет) така и не го направи за да разберат гражданите на Варна за неговото съществуване.

Създаването на този комитет, превръщането му след това в обществен съвет е опорочен от самото начало . Бяхме поканени да вземем участие и ние в него. Аз лично отказах да взема участие, докато не бъде изчистен от членове на партии независимо дали са членове на парламентарно представени партии или не. Така и това не се случи, заглушават ни, не ни обръщат внимание и всичко си продължава и сега по същия начин, правят си оглушки и си действат по техните правила, които съм на 100% сигурен не са в интерес на народа им, а по-скоро в техен личен. Това не е прозрачност, нарушени са правата на гражданите с липсата на информация. Не казвам че в този съвет няма чисти и искрени хора, които се борят за каузата, но участвайки в този съвет те биват също губещи доверие в лицето на народа си. Затова и този съвет продължава да тъпче на едно и също място и доникъде няма да стигне, защото не могат да изчистят редиците си. Дори и да стигнат до някъде те просто ще бъдат използвани от властта, която ги е създала, правилата по които се участва не са ясни, а народа иска прозрачност.

07.03 2013 в 10:46

В тези години на отсяване на "зърното от плявата",трябват-"широко отворени очи и уши"-че после,става
страшна какафония!

07.03 2013 в 10:28

Кои са хората зад това,,писмо,, То е без имена и подписи ,за разлика от нас които заставаме с имената си зад всичко което правим.Никога не сме водили разговори от името на когото и да е било ,срещата с Омбудсмана е на група граждани активно участващи в протестите и бе породена единственно и само по причина да се спре разделението което породи именно този Комитет или Сьвет .Това обаче е пьрвата конкретна изява на този Самоизбран Сьвет ,за което ги поздравявам .До сега нищо конкретно не направиха освен да си осигурят зала и телефони .Да ние бяхме при Омбудсманьт .Да ние сьщите официално поискахме оставка на кмета Кирил Йорданов.И мен лично Марешки нарече -боклук.И зад всичко това стоим с имената си

07.03 2013 в 09:47

TOZI CHOVEK E ABSOLIUTNA LISIZA! AKO HORATA MU SE DOVERIAT SHTE BADAT JESTOKO IZLAGANI! PREDI EDNA GODINA MU SE JALVAHME ZA PARNOTO I TOI NI OTGOVORO NESHTO OT SORTA SHTE PITAM TOPLINNIA VI SCHETOVODITEL I TOGAVA SHTE VI OTGOVORIA! ABSOLIUTEN MASKARA!

07.03 2013 в 09:33

За да няма недоразумения и обърквания просто се обръщайте към Янко Петров и Дончо Дудев.
С действията си доказаха, че работят за благото на България!
Дано не се пречупят.